Ruske kape za kotorske srednjoškolce

0
Ksenija Popović

U amfiteatru Gimnazije i Srednje pomorske škole u Kotoru danas u jutarnjim i popodnevnim satima se za srednjoškolce održavaju četiri projekcije kratkog edukativnog filma pod nazivom “Ruske kape”, po scenariju spisateljice Ksenije Popović.

Film se bavi problemom narkomanije i nastao je kao plod saradnje Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Cilj ovih projekcija jeste da učenici dobiju pouzdane i razvojno prilagođene informacije o psihoaktivnim supstancama, te da im posluže kao osnova za kritičko promišljanje, formiranje pravilnih stavova i usvajanje vještina poput odupiranja pritisku vršnjaka i procjenjivanju rizika.

Glavnu ulogu  zavisnika igra glumac Momčilo Otašević, a režiju potpisuje beogradski reditelj Kosta Đorđević.

Projekcijama u školskom amfiteatru prisustvovaće Ksenija Popović, najavljuju  iz Srednje pomorske škole Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].