Ronioci za deminiranje iz Bijele na stalnom zadatku

0

ronioci Centra

Veselin Mijajlović

Veselin Mijajlović

Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno razminiranje iz Bijele je ovih dana veoma aktivan i tokom zadnjih mjesec dana gotovo svaki treći dan ronioci ovog centra su bili angažovani u provjeri prijava građana i turista o mogućim eksplozivnim sredstvima koja se nalaze u moru.

Često se dešava da turisti koji odmaraju na Crnogorskoj obali ili lica koja izvode određene aktivnosti na moru kao eksplozivna sredstva viđena u moru prijavljuju npr bojlere, ili mješalice, različite flaše i bidone.

Od  takvih i sličnih predmeta se nerijetko učini da su eksplozivna sredstva, objašnjava za Skala radio Veselin Mijajlović, direktor Centra za podvodno deminiranje.

Ronioci provjeravaju ovakve prijave ali su bili takođe angažovani i na uklanjaju stvarnih eksplozivnih sredstava koja su u moru, rijekama i jezerima.

Aktivnosti Centra su bile usmjerene i na obuci deminera u Hrvatskoj, a Mijajlović ovih dana očekuje i angažman na istraživanju sa američkom organizacijom za podvodno istraživanuje.

U toku je obuka i usavršavanje ronilaca Centra za podvodno deminiranje iz Bijele koji se osim za podvodno deminiranje  obučavaju i za razne druge specijalnosti, kazao je Mijajlović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].