Reciklažno dvorište u Kotoru korist za sve

2
Lovanja

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Kroz IPA fondove, projekte prekogranične saradnje, Kotor je dobio Reciklažno dvorište koje se montira na Lovanji u Kavču u okviru Reciklažnog centra.

U ovom centru pored vaga, mjerenja, specijalnih kontejnera i prateće opreme neophodne za proces naplate, radi se distribucija kroz sistem baliranja i recikliranja do plasmana otpada na tržište, objašnjava za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Reciklažno dvorište znači selekciju otpada od koje benefite imaju i Komunalno preduzeće i građani, kojima se pruža mogućnost zarade kada selektiran materijal donesu u reciklažno dvorište.

Od primarne selekcije, a radiće se i sekundarna, ostvaruju se prihodi, jer se za tržište plasira različiti reciklirani materijal, kao što je pet-ambalaža, nailon, konzerve, papir, metal, staklo itd.

Ovo je pravi način za doprinos  zaštiti životne sredine, poručio je Mrdak.

2 KOMENTARI

  1. Bogu Nvala da se konacno jedan covjek odlucio da pokrene akciju za takozvano
    “Reciklazno dvoriste u Kotoru”Hvala njemu i njegovim saradnicima.To je kako se ono kaze:Pun pogodak!Vremenom ce se svi naviknuti da se odpad sortira vec kod kuce i takav odnosi na Reciklazni odpad.pozdrav gospodinu Mrdaku.Dragan

  2. Mi smo veliki divljani za ovo. N eumijemo ni svoje dvorište i avliju očistiti alavija a ne da skupljamo i odvajamo otpad za reciklažu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].