Reagovanje intelektualaca iz regiona i CG: Užasnuti smo pozivom Ljiljane Raičević na linč Tamare Nikčević

1

Direktorica Sigurne ženske kuće u Podgorici Ljiljana Raičević dala je ogroman doprinos razbuktavanju atmosfere nasilja, mržnje i šovinizma koja neobuzdano vlada Crnom Gorom od trenutka proglašenja rezultata izbora, navodi se u saopštenju koje potpisuje grupa intelektualaca.

“Gospođa Raičević je na svojoj Facebook stranici objavila sljedeće:”Zna li se đe će sad Tamara Nikčević? U Bg joj nema povratka.”

“Mi, potpisnici ovog saopštenja, užasnuti smo činjenicom da direktorica nevladine organizacije koja se zove ‘Sigurna ženska kuća’ crta metu na čelu najuglednije crnogorske novinarke. Javno iznešeni stav Ljiljane Raičević predstavlja nedvosmislen poziv na linč Tamare Nikčević”, piše u saopštenju.

Posebno zabrinjava činjenica, kako je navedeno, da Liljanu Raičević i njenu “Sigurnu žensku kuću” već godinama izdašno finansiraju Evropska unija i države koje imaju ambasade u Crnoj Gori.

“Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj, već dugogodišnja praksa po kojoj su više vodećih nevladinih organizacija i privatnih medija u Crnoj Gori glavni korisnici pomoći namijenjene  promociji demokratskih vrijednosti, ljudskih prava  i tolerancije, a promovišu šovinizam, četništvo i ksenofobiju.

Od nadležnih vlasti Crne Gore i predstavnika međunarodne zajednice zahtijevamo bezuslovnu zaštitu novinarke Tamare Nikčević i svih građana Crne Gore, te hitno krivično procesuiranje Ljiljane Raičević zbog govora mržnje i poticanja na nasilje”, piše u saopštenju.

Potpisnici:

Senad Pećanin

Žarko Korać

Andrej Nikolaidis

Heni Erceg

Dinko Gruhonjić

Tomislav Marković

Davor Đenero

Vesna Pusić

Sonja Biserko

Filip David

Milorad Popović

Viktor Ivančić

Nikola Popović

Tanja Šuković

Snežana Rakonjac

Slaviša Lekić

Šeki Radončić

Sanja Orlandić

Draško Đuranović

Jelena Šušanj

Novica Vujović

Slavenka Drakulić

Tinka Đuranović

Milan Marković

Boro Kontić

Aleksandar Radoman

Dragana Tripković

Adnan Prekić

Boban Batrićević

Dino Mustafić

Nikola Samardžić

Edin Jašarević

Pavle Goranović

Ethem Mandić

Milivoj Bešlin

Živko Andrijašević

Rajko Todorović

Darko Šuković

Adnan Čirgić

Đorđe Šćepović

Vasko Raičević

1 KOMENTAR

  1. ….POŠTUJUĆI SEBE-PITAM GORE POSLOŽENE-PODPISNIKE-JER JA SE NE SJEĆAM DA STE SE-IĐE POTPISIVALI OD 1989-DO DANA DANJEGA?!..OSOBITO NE-GODINE SRAMNE 199O-KAD JE NA TV POLITIKU -U BIOGRAD…OSVANUO NEKROLOG..:”CRNOGRCI SU PONOSNI NA SER BPSKO PORIEKLO I CRNOGORSKU DRŽAVNOST,I NA SLVNU ISTORIJU SER BPSKOGA NARODA..”?!

    ….”SVE (P)TIČICE IZ GORE SLETJELE SU NA MORE-JEDNA DRUGOJ PJEVALA…MI SMO JEDNA FAMILIJA-JATO..”CRNA GORA I SER BIJA”?!..

    NA MOJU ISKRENU ŽALOST VI “(P)TIČICE NAŠE-U FAZI…ATERIRIRANJA…KASNITE PUNE 32 GODINE…KOJE SU POZOBALI MAGARCI…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].