Razvijanje preduzetničkog duha kod mladih

0
prezentacija u OŠ "Veljko Drobnjaković" u Risnu

Kotorski Biro rada u okviru projekta “Madi su naš potencijal, pružimo im šansu” počeo je sa realizacijom podizanja preduzetničke kulture kod mlađe populacije.

Razvijanjem preduzetništva, odnosno stvaranje mikro, malih i srednjih biznisa, pospješuje se ekonomija jedne zemlje.

Upravo Evropska Unija favorizuje preduzetništvo kao budućnost svakog društva, saopštili  su zaposleni na projektu Milena Bogdanović i Filip Mihailović.

Oni su u Osnovnoj školi “Veljko Drobnjaković” u Risnu održali edukativnau prezentaciju o preduzetništvu i preduzetničkoj kulturi kojoj su prisustvovali  učenici devetog razreda ove  škole.

Đaci su u prezentaciji sami uzeli učešće i na kreativan način predavačima predstavili svoju biznis ideju.

Zajedno sa predavačima razvili su svoju ideju kroz strateški trougao Kompanija – Konkurencija, Kupci-potrošači, a takođe se razgovaralo i o ekonomskom propagandom programu.

U narednom periodu takođe će biti organizovane prezentacije za osnovce u preostalim školama u opštini Kotor kroz projekte “Biciklizam”, “Zeleni poslovi” i “Istraživanje tržišta rada Kotora”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].