Raspisan javni poziv za nastavak rekonstrukcije šetališta na Jazu

0

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je danas Javni poziv za izgradnju i uređenje druge faze šetališta u zaleđu budvanske plaže Jaz.

Nastavak pješačke staze prostiraće se od postojećeg – završenog šetališta prve faze radova, obalnim zidom ispod katastarske parcele broj 70 K.O.

“Prijevor I, do zapadnog kraja plaže Jaz, na katastarskoj parceli broj 96 K.O. Prijevor u ukupnoj dužini od cca 226 m2, pojašnajvaju u saopštenju.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji druge faze odnosiće se na uklanjanje starih djelova betona ispred objekata, trasiranje staze do krajnjeg zapadnog dijela plaže, izgradnju potpornih zidova južnom stranom prema moru, a potom i popločavanje prefabrikovanim betonskim pločama kakve su postavljene na prvom dijelu šetališta.

Foto: JP za upravljanje morskim dobrom

U okviru ovog posla planirano je i hortikulturno uređenje na jednom segmentu uz šetalište – sadnja palmi i drugih mediteranskih sorti, postavljanje nove javne rasvjete na metalnim stubovoma visine 10 metara, kao i postavlajnje odgovarajućeg parkovskog mobilijara, saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom.

“Javni poziv za izvođača radova trajaće 60 dana, a posao uređenja kompletne staze trebao bi da bude završen do početka naredne turističke sezone. Procijenjena vrijednost ovih radova, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 234.000,00 eura, dok će kroz nekoliko dana biti raspisan javni poziv za odabir vršioca stručnog nadzora”, dodaju u saopštenju.

Podsjećamo da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore početkom ove godine završilo radove na uređenju I faze šetališta, odnosno popločavanje, hortikulturno i parkovsko uređenje ranije definisane pješačke staze duž plaže Jaz.

“U prvu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je investiralo 160.000,00 eura, a cjelokupan posao uređenja kompletnog poteza šetališta na Jazu (2 faze) sa projekotovanjem, izgradnjom i nadzorom vrijedan je oko 450.000,00 eura”, dodaje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].