Ranko Đonović: Uništenju Crne Gore se mora suprotstaviti svaki istinski patriota

8
Ranko Đonović

Ranko Đonović

U ovom trenutku se ne može promijeniti činjenica da je retrogradna Crna Gora pobijedila proevropsku Crnu Goru. Međutim, nema šanse da ta Crna Gora ode daleko. Sigurno da profašistički elementi i četničke snage ne mogu biti oni koji će Crnu Goru skrenuti sa evropskog puta, niti u njoj izazvati bilo kakav nemir, smatra Ranko Đonović, politički analitičar.

Kad su rezultati izbora u pitanju, Crna Gora je imala najjače protivnike od 1990. godine. Imala je kompletnu državu Srbiju i sve medije iz Srbije, koji su lažima zasipali građane Crne Gore.

“Imala je, takođe, i onaj nezvanični dio srpske politike, destruktivnu opoziciju ovamo, i klasično miješanje crkve tuđe države, koja je bukvalno bila predvodnik svih procesa i svega što se dešavalo u kampanji koja traje više od godinu. Kampanja traje od kako su počele litije i to isključivo političke, čiji je rezultat ovaj koji je Crna Gora dobila na izborima”, analizira Đonović.

On smatra da ovo jeste i biće par koraka unazad.

Đonović je podsjetio na staru crnogorsku izreka da nije svako zlo za zlo. Može se očekivati, kaže on, da ovo zlo koje je potrefilo Crnu Goru, koje  jeste veliko, ipak ostavi male efekte možda za neko naredno dobro koje slijedi.

Đonović misli da neće moći napraviti preveliku štetu Crnoj Gori, ali da će praviti izvjesnu štetu, to je sigurno.

Kad je u pitanju GP URA čija 4 mandata odlučuju i kolo vode, Đonović kaže da, poznajući kadrove koji su u ovoj političkoj partiji, ne shvata da su oni mogli u toj mjeri da pređu na stranu najjačih crnogorskih neprijatelja poslije Drugog svjestkog rata.

„Do kad će oni tamo izdržat i kada će prvi pojedinac preći na drugu stranu, ne znam.Volio bih da oni ponude Crnoj Gori program pa da se vidi što oni mogu da ponude, ali se ne treba zavaravat, jer evropska Crna Gora nema puno vremena. Glavni i krajnji cilj pobjednika na ovim izborima, a znamo da su to velikosrpski elementi, je uništenje Crne Gore. Oni su što je nedavno  izjavio Vučić više zainteresovani za popis stanovništva u CG koji počinje u aprilu sljedeće godine. Oni na tom popisu parama i svim aktivnostima, agitacijom, žele da zabilježe veći broj Srba u Crnoj Gori, čime bi dokazivali da je Crna Gora srpska država. Tome se mora suprotstavit svaki crnogorski patriota, rodoljub i svaki crnogorski  građanin evropskih opredjeljenja“, jasan je Đonović, očekujući da će to na duže staze dati rezultate.

On vjeruje da se ova nova većina u Crnoj Gori ne može održati na vlast niti godinu dana, jer su kao rogovi u vreći, svaka partija posebno, pogotovo koalicija.

Ovo iz razloga što su željni vlasti, a i zato što su im programi različiti.

„Teško je zamisliti dr Cara Pavličića, ako hoćete i Dritana Abazovića, pa i Žarka Rakčevića i Miška Perovića iz Monitora, koji su osnivači, kolovođe pa i sive eminencije partije URA, u društvu sa Amfilohijem uz pjesmu Od Topole do Topole ili vođenja Crne Gore ka Topolama“, zaključio je Đonović u razgovoru za Skala radio.

8 KOMENTARI

 1. …DA SE NIKAD NE ZABORAVE RIJEČI KRSTA ZRNOVA..IZREČENE U BUDOŠKOJ PEĆINI -POSLIJED KAPITULACIJE ITALIJE-1943.GODINE-KAD KRSTO SVOJIM SARADNICIMA(ŠTABU VK) SAOPŠTIO I DAO NAREDBU- “ŠĆETO NETO”..:”NAŠA STVAR JE PROPALA! SVI VI KOJI NIJESTE OKRVAVILI RUKE-IDITE DOMA(“BAČITE OSTRAGUŠE!)-A MI OSTALI KAKO NAM BOG DA(PARTIZANI CRNI VRANI-CRNI ĆE VAM DOĆI DANI-I BOGU MI-DOĐOŠE NA STARU SER BPSKU GODINU 1O/14 JANUARA.1989 GODINE!)..! ISTINA JE JEDNA-SVI VI STE-U ČOPORIMA NASRNULI NA TEKOVINE 13.JULSKOG USTANKA-JUNAČKE CRNE GORE..LIŠI VAS “POST FESTUM-RODOLJUBI”.POTOMOCI ČETNIKA,ZELENAŠA.BALISTA,”HRVACKOG CVIJEĆA-SA BLAJBURGA” I OSTALIJE SLUGU OKUPATORA U CRNOJ GORI -OD 12.JULA.1941 DO 15.MAJA.1944/45 DO ZIDANOGA MOSTA I KOČEVSKIJE ROGOVA-ĐE JE -12.JULA.2O16-U POVODU 75 GODIŠNJICE 13.JULSKOG HEROJSKOG USTANKA NARODA CRNE GORE-(NA PETROVDAN-SLUČAJNO?) MUGI MIOMIR MUGOŠA-NA KOČEVSKOJ JAMI POLOŽIO CVIJEĆE..”NEVINIM ŽRTVAMA”-VOJSKE USTAŠKOG ČETNIKA” SEKULA DRLJEVIĆA I ZAMJENIKA MU MAJORA PAVLA ĐURIŠIĆA-NAŠ TADER VELJEPOSLANIK-AMBASADOR NAŠE VESELICE “ANTIFAŠISTIČKE JANUARSKE-1989 CRNE GORE…?!

  “DA,DA,…”Samo srcem i pameću se suprostaviti Svetosavcima+Svetopetrovcima+Svetovasiljevcima(o malome božiću-1989.GODINE)..”.?!

  Davno rečeno-da “iverje ne pada dalje od balvana”…!!!

 2. Svetosavci velimirovićke desnice su
  smrdljivi klozetari, a četnici gnjili karakterl i ništa roba, dobit će svoje i
  jedni i drugi!

 3. Gospodine Đonoviću,veliki ste i neustrašivi borac za Crnu Goru mučenu i izmučenu.
  I ovaj komentar je realan i pravo vam reći umirio me jer se osjećam poraženo i jadno samo zato što ne mogu vjerovati da je više nazadnih i četnički nastrojenih u Crnoj Gori.

  • …SU NA PETROVDAN(12.SRPNJA)-1941 NA CETINJE UZ PRIPOMOĆ VATIKANA I GUVERNERA “VIVA VERO MOTENEGRO”-GENERALA FAŠISTU PIRCIA BIROLIA…SU STVORILI-USPOSTAVILI USTAŠKO ČETNIKU MOTENEGRO…!!!

   NOTA BENE U OČI EPOHALNOG 13 JULSKOG USTANKA-1941 .GODINE CRNOGORSKOG NARODA I NARODNOSTI (BIVŠE ZETSKE BANOVINE-IZ SASTAVA KRVAVE TROJNE KRALJEVINE-TAKOZVANE JUGOSLAVIJE…”srba-krvata-slovenaca”-KRVAVOGA KRALJA KERAĐOĐEVIĆA…!!!

   P.S.SAMO RADI POVIJESTI(GOSPODINE Srđane)-DA SE NE ZABORAVI DA DO “PLJEVALJSKE BITKE.PRVOG DECEMBRA.1941 U CRNOJ GORI NIJE BILO ČETNIKA!ONI SU SE POSLIJE OVE BITKE-POČELI KOTITI-KA MIŠI..UPOREDO SA ZELENAŠIMA KRSTA ZRNOVA..OD PLANINA PA DO MORA I OD ULCINJA DO NOVOGA!!!

 4. ) Ranko sebi dize cenu, jer ta napredna Crna Gora sa Milom, Mirasem i Sukovicem bez Ranka nebi dobila ni dest procenata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].