Radovi na postavljanju solarne javne rasvjete početkom sljedeće godine

1
uskoro solarna javna rasvjeta

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Kotorska Opština je partner u sedam projekata koji se realizuju u okviru pretpristupne podrške Evropske unije.

Projekti su posvećeni revitalizaciji i promociji tvrđava na Jadranu, planu saradnje Jadranske euroregije, održivoj mobilnosti u priobalnim gradovima, alternativnim izvorima energije, unapređenju energetske efikasnosti kroz međuopštinsku saradnju, lokalnim koalicijama za razvoj zajednice i sistemu učenja u predškolskim ustanovama.

Podsjećamo, projekat solarne rasvjete u CG je donirala Opštini Kotor Narodna Republika Kina u iznosu od milion i 800 hiljada eura.

Na pitanje Skala radija kada će i na kojim mjestima u kotorskoj opštini biti postavljena solarna javna rasvjeta, Budimir Cupara, samostalni savjetnik za održavanje i izgradnju elektroinstalacija u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotor nam je odgovorio da je ovaj posao već trebao početi, ali ga je zaustavila duga tenderska procedura vezana za izbor izvođača, pa je početak radova pomjeren za sljedeću godinu.

Obilaskom lokacija i u razgovoru sa predstavnicima Narodne Republike Kine utvrđeni su uslovi za postavljanje solarne javne rasvjete na više lokacija u opštini Kotor.

U planu je da se ovaj posao realizuje na oko dvije trećine trećeg puta u Dobroti i pored Srednjoškolskog centra i OŠ “Savo Ilić”.

Javnu rasvjetu na sunčev pogon dobiće i dvije ulice u Radanovićima, prema Pobrđu od postojeće trafo stanice i jedna bočna ulica, kao i ulica od 150 metara u Lastvi Grbaljskoj pored magistralnog puta.

U Risnu će ova rasvjeta biti postavljena kod škole, pored hotela “Teuta” duž magistralnog puta i moguće ulicom kod Carina koja ide pored mora, kazao je Cupara.

U okviru ovog projekta je planirana izgradnja javne rasvjete u kompletnom naselju Bigova.

Završetak ovog posla je bio planiran tokom ove godine, ali je tender dugo potrajao, a samim tim i izbor izvođača, pa će radovi početi sljedeće godine, zaključio je Cupara.

1 KOMENTAR

  1. Jedino na Muo nikad nista, pitanje do kad…bez normalnog puta,bez normalnog vodovoda,bez ulicne rasvjete…
    Vjerovatno smo u planu direkcije za sledeci milenijum…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].