Radovi na donjem putu u Dobroti biće završeni do 15. juna

0
biće popravljeni i parapeti

Pavle Ječmenica

Pavle Ječmenica

Na gradilištima duž Dobrote bageri, damperi, krampovi, lopate u punom zamahu na poslovima treće faze izgradnje kanalizacionog i vodovodnog sistema na priobalnom putu.

Do sada je realizovano oko 80 odsto ugovorenih radova, a po završetku biće izgrađeno 28 km vodovodne i kanalizacione mreže u Dobroti, kazao je za Skala radio inženjer Pavle Ječmenica, u ime nadzora firme Dahlem.

Da li će se ispoštovati predviđeni rok za završetak ovog posla donjim putem kroz Dobrotu, a to je 15. jun i hoće li sva oštećenja koja prirodno prate ovu rabotu biti sanirana i dovedena u pređašnje stanje, pitali smo Ječmenicu.

Cjelokupna saobraćajnica priobalnim dijelom Dobrote biće vraćena u prvobitno stanje do 15. juna, kaže on.

Preostalo je još dvadesetak dana intenzivnog posla, pa se očekuje strpljenje građana, a ukoliko vremenske prilike dozvole biće ispoštovani rokovi, potvrdio je Ječmenica.

“Tokom turističke sezone odvijaće se mašinski i elektro radovi na samim pumpnim stanicama đe su građevinski radovi pri kraju. To je instalacija opreme i povezivanje na gradsku mrežu. Ovi radovi neće remetiti tok turističke sezone”, objašnjava Ječmenica.

Na naše pitanje što će biti sa  parapetima koji su u katastrofalnom stanju, Ječmenica je odgovorio da će se parapeti zajedno sa saobraćajnicom vratiti u prvobitno stanje.

Neke intervencije radiće se na jako oštećenim parapetima koji su takvi bili i prije početka izvođenja ovih radova.

Budući da se ugovor između izvođača i investitora završava 19. septembra, tokom ljeta radiće se i rehabilitacija postojeće kanalizacione mreže u Škalajrima i to u zoni oko gradskog stadiona i kod Novog naselja, zaključio je Ječmenica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].