Radost u vrtićima na priredbi i dva nova programa

0

Vjera Rašković

Vjera Rašković

Vaspitači i mališani Javne predškolske ustanove “Radost” iz Kotora organizuju 17. maja svečanu priredbu povodom 86 godina vtrića koja će se održati u kotorskom Kulturnom centru.

U okviru ove proslave biće organizovana izložba radova djece iz kotorskih vrtića, a u Muzeju grada Perasta 15. maja biće takođe otvorena likovna izložba mališana iz risanskog vrtića, kazala je za Skala radio Vjera Rašković, direktorica ove ustanove.

Ona je najavila i upis djece u vrtiće od 11. do 30. juna u prostorijama Jaslica, kao i upis u risanski vrtić.

Od ove godine novina u ovoj pretškolskoj ustanovi su dva programa i to primarni, to jest dosadašnji program, i takozvani kratki besplatni program koji bi pohađala djeca koja nijesu upisana u vrtić.

Kratak program boravka djece u vrtić važi samo za predškolce i zavisno od broja prijavljenih, organizovao bi se tri puta sedmično po dva sata, objašnjava Raškovićeva.

Ova mogućnost data je mališanima koji žive na seoskom području.

“Trenutno je u kotorskim vrtićima 800 djece, i ubuduće ćemo se truditi da roditeljima koji su zaposleni izađemo u susret i upišemo djecu u vrtić”, kazala je direktorica ove ustanove.

Ona je takođe podsjetila i na pomoć vaspitača i djece u humanitarnoj akciji “Sunce u pelenama” namijenjenoj kotorskom porodilištu koji su farbali i prodavali uskršnja jaja i  slatkiše.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].