Radončić: Medijska mafija pokušava da me ućutka!

1
Šeki Radončić

Novinar i publicista Šeki Radončić saopštio je danas da je medijska mafija u Crnoj Gori ponovo pokušala da ga ućutka zloupotrebljavajući pravo i crnogorske pravosudne organe sve u cilju, kako je naveo, “zaštite lika i djela ratnog zločinca Slobodana Pejovića”.

– Ovoga puta, umjesto ratnog zločinca Slobodana Pejovića, policiji me lažno prijavio, za tobožnji napad, njegov portparol Veseljko Koprivica, novinar Monitora, jedini novinar koji je odbio da svjedoči na zahtjev Tužilaštva u Hagu na suđenju protiv Slobodana Miloševića, kazao je Radončić.

– Naravno,opet je riječ o lažnoj optužbi koja ima za cilj da se na svaki način spriječi ili diskredituje večerašnja crnogorska premijera filma »Heroj našeg doba« a Šeki Radončić ućutka kako na TV IN večeras ne bi govorio o ratnoj, antiratnoj i medijskoj mafiji, rekao je Radončić u izjavi datoj Portalu Analitika.

Nakon prijave novinara “Monitora” Vedseljka Koprivice, autor filma “Heroj našeg doba” Šeki Radončić je isljeđivan danas popodne u crnogorskoj policiji. Nakon razgovora sa policijskim inspektorom i Radončićevog obrazloženja događja, crnogorska policija nije preduzela nikakve dalje procesne radnje protiv Radončića.

Prije nekolika mjeseca protiv publiciste Šekija Radončića je prijavu podnio Slobodan Pejović tvrdeći da je bio šikaniran. Tada je, akcijom crnogorske policije, Radončić bio vraćen sa crnogorske granice i primoran da u Centru bezbjednosti Herceg Novi da izjavu inspektorima crnogorskog MUP-a. Crnogorsko tužilaštvo je odbacilo Pejovićevu prijavu protiv Radončića.

Takođe, protiv Radončića su – navodno zbog prijetećih SMS poruka – prijave krajem jula ove godine podnijeli i profesor Milan Popović, poslanik Koča Pavlović i glavni urednik Monitora Esad Kočan. I tada je Radončić tvrdio da je riječ o lažnim prijavama, sračunatim na diskreditaciju njegovih napora da se objelodani istina o stvarnoj ulozi bivšeg policijskog inspektora Slobodana Pejovića u zločinu deportacije izbjeglica iz BiH1992. godine. Radončić je angažovao advokata i proslijedio crnogorskom tužitteljstvu sadržaj SMS poruka. Nakon toga, crnogorsko tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv Radončića, zaključivši da nije bilo nikakvih prijetećih poruka time niti bića krivičnog djela.

Već nekoliko dana IN televizija najavljuje crnogorsku premijeru filma “Heroj našeg doba”, dokumentarni film autora Šekija Radončića u kojem se, kako tvrdi Radončić, “raskrinkava zločinačka uloga lažnog heroja Slobodana Pejovića u deportaciji bosansko-hercegovačkih izbjeglica”.

Prenešeno sa Portala Analitika

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].