Radom i znanjem do uspjeha

0
Zoran Vukićević i dr Aleksandar Tomčuk

Zoran Vukićević i dr Aleksandar Tomčuk

Dom starih u Risnu posljednjih godina je u dobrom dijelu infrastrukturno obnovljen, a po riječima direktora ove ustanove Zorana Vukićevića, mnogo je važnije što se nalazi u novim objektima, jer je zgradu najlakše napraviti.

Uz obnavljanje objekata i gradnju novih, uporedo su tekle i edukativne aktivnosti svih zaposlenjih.

Dom starih u Risnu je pilot projekat za uvođenje standarda kvaliteta, ISO 9001, tako da će ova ustanova biti prva u oblasti zdravstva i socijale u Crnoj Gori koja će dobiti taj standard, ukoliko ispune sve zadatke, vjeruje Vukićević.

Korisnicima Doma, mora se omogućiti da to svoje treće doba provedu onako kako oni žele, iako to nije lako, jer je jedina prirodna sredina svoja kuća i svoj dom.

Psihijatrijska bolnica u Dobroti u posljednje vrijeme je ostvarila brojne kontakte i saradnju sa stranim partnerima koja podrazumijeva razmjenu iskustava sa dvije psihijatrijske bolnice iz Norveške, kazao je za Skala radio doktor Aleksandar Tomčuk, direktor ove bolnice.

On je podsjetio na kontinuiranu edukaciju zaposlenih u ovoj ustanovi kroz projekat sa holandskim partnerima, kao i predstojeće učešće na dva IPA projekta.

Zaposleni u kotorskoj psihijatriji su tokom ove godine bili angažovani od strane svjetske zdravstvene organizacije na izradi Akcionog plana za unaprijeđenje mentalnog zdravlja u Crnoj Gori u naredne 4 godine.

Stručnjaci iz ove bolnice su prvonagrađeni na hrvatskim psihijatrijskim danima, a ova bolnica je jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori koja na današnji dan u uslovima teške krize nema nikakvih dugovanja, i koja je na kraju 2010. godine ostvarila profit od 3 miliona i 800 hilujada eura.

Posljednjih godina znatno su poboljšani uslovi liječenja i boravka pacijenata u bolnici.

Renovirana su gotovo sva odjeljenja bolnice, a pomenuti rezultati su postignuti u uslovima konstantnog deficita, prije svega srednjeg medicinskog kadra u ustanovi, zaključio je Tomčuk.

Dom starih Grabovac i Psihijatrijska bolnica su dobitnici ovogodišnje nagrade “21. novembar”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].