Radojević: U KCCG popunjeno 72 odsto covid kreveta

0

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) popunjeno je 72 odsto od trenutno raspoloživih 108 covid kreveta, kazao je pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Nemanja Radojević i dodao da je pozitivno 67 zdravstvenih radnika.

On je rekao da je mogućnost ekstenzije COVID dijela bolnice još velika, kako po tipu raspoloživih kreveta, tako i kada su u pitanju kiseonička mjesta i respiratori.

“Opterećenost medicinskog kadra je nešto manja zahvaljujući pristiglim specijalizantima, ali je i dalje velika posebno imajući u vidu trajanje epidemije”, kazao je Radojević agenciji MINA.

On je naveo da je trenutno pozitivno 67 zdravstvenih radnika, od čega 15 ljekara, 41 medicinska sestra i tehničar, a ostalo čine nemedicinski radnici.

“Većina njih je inficirana u socijalnim kontaktima van redovnog procesa rada u bolnici”, dodao je Radojević.

U KCCG, kako je kazao, liječi se 78 pacijenata od COVID 19 infekcije – 29 na Infektivnom odjeljenju i 46 na Internoj klinici.

“U ne-COVID dijelu bolnice hospitalizovano je desetak pacijenata koji imaju drugi osnov hospitalizacije, a kao uzgredan nalaz su SARS-CoV2 pozitivni (od čega je sedam pacijenata u Klinici za ortopediju i traumatologiju sa različitim vrstama preloma kostiju)”, naveo je Radojević.

On je kazao da je u KCCG životno ugroženo 30 pacijenata, a na različitim oblicima ventilacije se nalazi 11.

Radojević je rekao da je velika nepoznanica okolnost očekivanog preklapanja nadolazećeg sezonskog gripa sa COVID-om.

“Već se javljaju i pacijenti pozitivni na influencu, ali za sada nemamo hospitalizovanih od influence. No, iščekujući uskoro i pacijente oboljele od težih formi influence, zdravstveni bilten u KCCG se može dodatno pogoršati”, zaključio je Radojević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].