Radno i bez politike

0
Vido Drašković

Vido Drašković

Vido Drašković

Koordinatori za statistiku Crne Gore određeni za praćenje popisa stanovništva u opštini Kotor ovih dana su obavili instruktažu za 20 instruktora i jednog rezervnog.

Svi instruktori i članovi Opštinske popisne komisije su prisustvovali instruktaži koja je protekla u radnoj atmosferi i uspješno je obavljena, o čemu svjedoče  rezultati testiranja koje je obavljeno nakon instruktaže, rekao je za Skala radio Vido Drašković, član Popisne komisije u Kotoru.

Na osnovu utvrđene metodologije i uputstva, sljedeća aktivnost Komisije i instruktora je priprema materijala za popis i obuka popisivača kojih u jednoj grupi može biti najviše 30.

Nakon ovog posla, 1. aprila u 7 sati počeće popis stanovništva.

Budući da je ovaj posao sve više politika, a sve manje tehnički i statistički, Draškovića smo pitali ima li političkih istupa i varnica u redovima višestranačke popisne komisije u Kotoru.

On je kazao da je neko sa strane došao ne bi mogao primijetiti da je riječ o komisiji i instruktorima koji su iz različitih političkih partija.

U Komijiji vlada radna atmosfera i nema nikakvih političkih istupa, što potvrđuje da je Kotor iskoračio u demokratskom pogledu, zaključio je Drašković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].