Radioaktivni gromobrani na dvije školske ustanove u Kotoru

2

Slavko Radonjić – Zoran Milićević

Slavko Radonjić – Zoran Milićević

U kotorskoj opštini evidentirana su dva radioaktivna gromobrana i to na dvije školske ustanove Studenski dom “Spasić-Mašera” u Dobroti i na krovu Osnovne škole “Nikola Đurković” u Radanovićima.

Ovo su podaci iz Sektora za zaštitu od jonizirajućih zračenja Agencije za zaštitu životne sredine, koje je za Skala radio saopštio Slavko Radonjić, koordinator u ovom sektoru.

On je najavio da će se uklanjanje ovih opasnih gromobrana obaviti u okviru projekta IPA 2009 koji radi evropska komisija.

Prva faza ovog projekta je lociranje svih izvora zračenja i evidentiranje potrebne opreme kako bi se oni uklonili.

Centar za ekotoksikološka ispitivanja dobiće danas dozvolu za otvaranje skladišta za radioaktivni otpad, potvrdila je “Pobjedi” Daliborka Pejović, direktorica Agencije za zaštitu životne sredine.

Specijalizovana Agencija iz Beča u nekoliko navrata je kontrolisala ovaj posao i konstatovala da nema prepreka da se dobije dozvola za rad skladišta.

Direktor Osnovne škole “Nikola Đurković” iz Radanovića Zoran Milićević, kazao je za Skala radio da je na sjednici Savjeta roditelja donešena odluka o uklanjanju ovog gromobrana koji zrači, i da su je proslijedili nadležnima.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].