Radi se pothodnik u Dobroti, sanira ulica u Daošinama, uvodi solarna rasvjeta

3
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

U kotorskoj Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora u toku su aktivnosti na izgradnji pothodnika u Dobroti, na mikrolokaciji kod Doma zdravlja gdje se nalaze kiosoci za prodaju štampe, prema Osnovnoj školi “Narodni heroj Savo Ilić”, Gimnaziji i  Srednjoj pomorskoj školi u Dobroti.

Radovi će početi 1. novembra.

Potopisan je ugovor sa izvođačem radova firmom “Ju briv” iz Kotora i dobijene su saglasnosti iz Direkcije za saobraćaj koje se tiču dozvole za prekid saobraćaja za vrijeme trajanja radova.

Rok za završetak ovog posla je 60 dana, a putnički saobraćaj će biti obustavljen i ranije čim se osposobi sanacija magistralnog puta, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje grada.

Saobraćaj će biti preusmjeren trećim, kao i donjim priobalnim putem.

Do kraja ove sedmice biće završen i projekat za sanaciju ulice u Daošinama u Dobroti koji je u izuzetno lošem stanju i potpuno neupotrebljiv, o čemu svjedoče česte i opravdane primjedbe građana, kazao je Magud.

Međutim, zbog imovinskih problema i činjenice da su neki investitori ušli u postojeću trasu puta, ne mogu se ispoštovati urbanistički uslovi da širina puta bude 6 metara sa dva trotoara od po 2 metra.

“Ići će se na put širine 4 metra sa izgradnjom javne rasvjete i rješenjem problema odvođenja atmosferskih voda. Ova ulica biće završena do kraja godine”, kazao je Magud.

U  toku je  krpljenje udarnih rupa na lokalnim putevima kroz Grbalj, kao i izgradnja saobraćajnice tj, pristupnog puta do firme “Peštan” u industrijskoj zoni.

Magud podsjeća i na kinesku donaciju u visini od 3,5 miliona eura, koju je dobio Kotor i Cetinje, a odnosi se na projekat solarne javne rasvjete.

Dakle, postojeća strujna, biće zamijenjena opremom za korišćenje sunčeve energije, što će dati znatne uštede, objašnjava Magud.

Solarnim svjetiljkama biće zamijenjena postojeća rasvjeta to jest putni pravac od raskrsnice “Vukpetrola” do Auto kampa u Dobroti, kao i izgradnja pet novih rasvjeta na području kotorske opštine.

3 KOMENTARI

  1. sta ima te da pitate Maguda i da vama rijesava probleme. Toliko ste para uzeli prodajuci imanja strancima tako da bi trebali da date samodoprinos i sami izgradite infrastrukturu, nego da vam mi placamo. odj..

  2. Gospodo iz skala radija pitajte cijenjenog direktora Maguda da li direkcija ima nadleznost i u resavanju bilo kojih infrastukturnih problema na potezu od SUP-a prema Stolivu.Decenijam se nista na tom dijelu nije uradilo,putevi su prokrceni preko livada(bez plana i bilo kod reda),ljeti prasnjavi,zimi blatnjavi…nema rasvjete,nema ivicnjaka nema rijesene atmosferske kanalizacije…a izdate mnoge gradjevinske dozvole tokom investicionog buma…Pa nije valjda da taj dio ne pripada Kotorskoj opstini jer kad je glasanje u pitanju aktivnosti na terenu ne hvali

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].