Radi se na sanaciji klizišta u Kavču i puta do groblja Sv. Ivan u Dobroti

1
Dobrota

Jagoda Berberović

Jagoda Berberović

Intezivno se odvijaju radovi na sanaciji klizišta u Kavču na putu prema Svetoj Petki.

Tokom praznika završena je prva faza na klizištu dužine oko 53 metra, objašnjava Jagoda Berberović, direktorica opštinske Direkcije za izgradnju Kotora.

Riječ je o izgradnji potpornog zida čija dubina dolazi i do 7 metara, odnosno radi se cijeli jedan mali bedem.

U Direkciji vjeruju da će ukoliko se bude radilo dosadašnjim intenzitetom, posao biti završen i prije roka, a rok je mjesec dana.

Radove u vrijednosti od oko 140 hiljada eura, izvodi firma “Ju Briv” iz Kotora, kazala je Berberovićeva.

Tokom ljeta po odluci nadležnih takođe je prioritetni posao izgradnja saobraćajnice sa kompletnom infrastrukturom, kišnom kanalizacijom i vodovodom prema budućem gradskom groblju Sveti Ivan u Dobroti sa trećeg puta.

U toku su radovi na saobraćajnici, a za buduće groblje urađen je projekat, rekla je Berberovićeva.

1 KOMENTAR

 1. Ja sam se ipak nadao da ce se ovo pretvoriti u neko lijepo naselje, sa pitomom sumicim itd.
  Nazalost izgled da ce tu ipak biti groblje, tako eto unistavamo jedan od najljepsih vsocijih djelova Dobrote.

  Ne moze tu da bude groblje, ljuid boziji, skupite urbaniste mediterana, onoga Olivera iz Munka u Tivtu, bilo koga, pa ce vam se svak smijati gdje u najljepsem dijelu mjesta gradite groblje. Pa nece proci ni 10 godina a okolo ce se ograditi kuce, pa ce oped po kozna koji put u zadnjih 100 godina, groblje biti u sredini naselja. Pa nema ni groblja ni naseljs.
  Pa kome je tu pamet da u sred naseljenog mjesta gradi groblje.
  Da mi je samo imat vremena , pa upitat misjenja urbanista po Evropi i okolnim drzavama. Piatjte malo urbniste u Beogradu. Mjesan zajednica mora reagovat, i pokusat obranit mjesto od unistenja prostora. Ko ce vam “gospodo” ikad vise dati onakav dio terena u Dorbtoti. Vrbice ste napravili pa nisu trajali ni 50 godina, a ne sada sa ovolikim useljavanjem . Nece trajati ni 25 godina. Ko ce raznosit mrtve i kopat grobove . Ono je sramota vidjet na Vrbice, izmedju kuca groblje. Niti groblja niti naselja. Sto i znamo biti pametni. malo nam je bilo kvazi urbanista 1950tih godina, oped se neko trenira igrackama po Boki i Dobroti.
  Ovaj cu tekst kopirati i razaslati na mnoge adrese, tek toliko da da se zna da nismo svi ludi, i da mogu kroz 20 godina trljati nos, ovima sto urnabizuju, kaos to su urbanizovali put od magistarle do Plagenata, kamp, itd. Kuku nama s vama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].