Račune plaćajte preko banaka, Pošta uzima velike provizije

2

Đorđije Radonjić

Đorđije Radonjić

Ana Radonjić

Ana Radonjić

Građane Crne Gore koji su na šalterima Pošte prethodnih dana plaćali račune za telefon, struju i ostalo iznenadile su provizije koje su znatno veće nego u bankama.

Pozvali smo direktora kotorske Pošte Đorđija Radonjića koji nam je kazao da poslove platnog prometa i naplatu računa Pošta obavlja kao agent poslovnih banaka i da je  samim tim i poslovanje kao agenta različito od banaka.

Radonjić je kazao da mu nijesu u potpunosti poznate provizije koje naplaćuju banke.

A naše saznanje u razgovoru sa predstavnicima kotorskih banaka, koji zbog prirode komuniciranja sa medijima nijesu mogli da nam daju zvaničnu izjavu, je da građani treba isključivo da plaćaju račune preko banaka.

Ne samo da je provizija znatno manja već postoje brojne pogodnosti koji građani posredstvom banaka mogu koristiti.

Potrebno je informisati se na šalteru banaka i ostvariti uštedu koja nije mala.

Zato je naša preporuka da račune plaćate kod banaka, a ne u poštama.

* * *

Da li je tačna informacija da je manja provizija u bankama za plaćanje računa pitali smo Anu Radonjić PR u Hipotekarnoj banci Podgorica.

U ovoj banci prilikom određivanja visine provizija posebno smo vodili računa o tome da građanima ponudimo značajne povoljnosti, kaže ona.

Standardna provizija za plaćanje računa od 250 € iznosi 0.30 €, a računa od 250 do 1000 € iznosi 0.35€, u koliko se plaćanje izvrši do 13 sati i 30 minuta.

Za plaćanja nakon tog vremena provizije su neznatno veće i iznose 0.40 i 0.45 €, objašnjava Radonjićeva.

Međutim, građani mogu kod nas plaćati  načajan broj računa i bez provizije.

Tako npr. : računi T-Com-a, T-Mobile, Telenor-a,  BBM… se plaćaju bez provizije, jer su ove kompanije i naši klijenti.

Takođe, računi za vodu u Podgorici ili struju u Nikšiću i Kotoru i dr. su bez provizije, odnosno Hipotekarna banka građanima ne naplaćuje proviziju (provizija je “nula”)…

Naša odluka je da plaćanje obaveza prema svim pravnim subjektima koji su klijenti Banke bude bez provizije za fizička lica.

I svakako, savjetujemo građanima da se informišu o tome koje su mogućnosti za njih najpovoljnije.

Još povoljniji i ugodniji način plaćanja računa je putem internet bankarstva.

Mi u Hipotekarnoj banci imamo siguran i jednostavan servis elektronskog bankarstva HB klik.

Koristeći ovaj HB klik servis, građani mogu plaćati račune u bilo koje doba dana i sa bilo kog mjesta, gdje imaju pristup internetu i uz još povoljnije tarife.

Tako provizija na sva plaćanja računa do 1000 € iznosi 0.24 € za naloge poslate do 13 sati i 30 minuta, a 0.32 € za naloge poslate nakon ovog vremena.

U suštini, plaćanja putem internet bankarstva je 20% jefinije od uobičajenog načina plaćanja na šalterima banke.

Naravno, isto kao i za plaćanje računa u gotovini na šalterima Hipotekarne banke, računi T-Coma, T-Mobile-a, Telenora,  BBM-a, pomenutih računa za struju i vodu i sl….  plaćaju se bez provizije.

Kako se dobija nalog za HB KLIK?

Da bi se postalo korisnik HB klik servisa potrebno je samo otvoriti račun u Hipotekarnoj banci, potpisati pristupnicu koju građani mogu dobiti u bilo kojoj poslovnici ili na sajtu Hipotekarne banke, a sve mogu dobiti informacije mogu dobiti svakim radnim danom od 08.00-16.00 sati, pozivom na broj našeg Call centra 19905 ili putem sajta www.hb.co.me

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].