Put Muo-Prčanj-Stoliv i parapeti na dnevnom redu Ministarstva saobraćaja u idućoj godini

18
parapeti - tjesnac Verige

Andrija Lompar

Andrija Lompar

Priobalni put Muo Prčanj Stoliv, kojim su u prethodnom periodu u više navrata izvođeni radovi na infrastrukturi, je u lošem stanju.

Poseban i dugo godina prisutan problem su oštećeni kameni parapeti koji su dio graditeljskog nasljeđa i sa kojih se svakodnevno  krade kamen.

Ministarstvo saobraćaja, u čijoj nadležnosti je ovaj put, po dogovoru sa Opštinom Kotor obavezalo se da put i kamene parapete u potpunosti sanira i preda lokalnoj upravi na staranje.

Isto važi i za stari put Risan –Ledenice.

Ministra saobraćaja i pomorstva dr Andriju Lompara pitali smo da li su ovi putevi na listi prioriteta u ovoj godini.

Lompar je kazao da je i u predhodnom periodu više puta bilo “ad hok” intervencija na ovom putu.

“Bilo je intervencija i na parapetima na nekoliko kritičnih mjesta koja su evidentirana, ali i preventivnih mjera koje su vezane za opterećenje puta teškim kamionima. Taj put je dosta ranjen jer je pretrpio jedan broj intervencija koje su vezane za ostalu infrastrukturu, komunalnu, elektro, vodovodnu i drugu koja ga je ugrožavala”, kazao je on.

“Politika Ministarstva pomorstva i saobraćaja je da profesionalno i odgovorno određujemo i rješavamo prioritete. Put od Kotora prema Tivtu, koji ide preko Prčanja i Stoliva, zbog same frekvencije i njegovog značaja nije mogao biti u vrhu prioriteta, osim pojedinih intervencija i vrlo brzo  će doći na red. Zbog toga što je on izgubio značaj i što nema tehničke standarde da bude državni put, dogovor je sa opštinom Kotor da ga preuzme kada se završi. Isto to će se desiti sa starim putem od Risna do Ledenica”, priča Lompar.

To neće biti ove godine, kazao je on.

“Došlo je do smanjenja budžeta tako da se jedna trećina prioriteta neće realizovati u ovoj godini zbog nedostatka sredstava. U narednoj, 2013. svakako”, zaključio je Lompar.

18 KOMENTARI

 1. Što reći o nepostojećoj osobi-torinašici koji ima,nažalost, lijepo ime-asocira na ono što je najljepše i najbolje bilo nekada na Balkanu -Slaven iliti Južni Slaven-Sloven.Sve džabe kada se u takvo ime ušulja merda iz staništa -porijekla imenovane Slavenke! Dakle bolje je i biti lonac i poklopac-vreća i zakrpa,nego neko koji sebe prestavlja u životnjiskom smislu,prožeto mržnjom prema onima koji nijesu vjere dipleša sitema vlasti,kako se to u narodu zovu podrepaši,a Crnogorci takve nazivaju poponježine-požmirepi?! Slavenka tema od koje bježiš su:”Put Muo-Prčanj-Stoliv i parapeti”:Pokušaj prvo da se prestaviš,pa onda daj tvoj komentar,uz obavezno negiranje onoga što ja napisah!Iskren da budem,ne očekujem odgovor u traženom smislu-obzirom na biološko-merda porijeklo Slavenke! No,to nije razlog da špic nametu-Slavaneki ne poželim dobro zdravlje,da sačuva um-razum u najezdi mržnje koja je dobrano nagrizla-razorila mozak i dušu ove naše “uvažene” stanovnice problematičnog porekla?!

  P.S.Sakana,za slučaj da imaš želju za dodatnim informacijama-slobodno me nazovi na telefon 068-351513.

 2. Adela,na tvoju nesreću,ja sam rođen na pjeni od mora u Prčanju,đe sam rastao i evo kao što vidš i staram bez tvoje pomoći,ali uz tvoju pomoć otkrivam vaša dostignuća-ima vas podosta na ovom portalu,zar ne???Priznaj , da imaš sve,osim obraza,časti,poštovanja i ljubavi prema ljudima,jer da toga imaš ti bi se kao čovjek- prestavila punim imenom i prezimenom, pa onda tražila što tražiš!! Ne ljutim se,to si ti,to je tvoje biće-nasleđe od predaka -brat je mio ko je vjere bio,ne daj bože- samo da je tvoje pasmine-sramotne vjere,koja nije svojstvena ljudima no tebi i sličnima?! Ipak ,operi se-makar da sebi olakšaš disajne puteve-da te ne ugiši sopstveni vonj, u sopstvenim lažima-podmetanjima i mnogo čega drugoga svojstveno potomcima torinaša,zar ne Adelice,za koju već sada tvrdim da si “muško” u kotuli nepostojeće(strah g….često obrazinu kalja!) ???

 3. Adela,nije ti Jole kriv što su ti preci srkali iz talijanskih gamela-pjata,pa sad po cijeli dan sanjaš Kumrovec?! Oladi i potpiši se punim imenom i “junačkom”adresom-i onda drži predike o prostakluku,kulturi i svemu onome što ti nedostaje,a usput se kriješ ispod tuđih imena u strahu od istine?! Da mi je kukavcu znati, imate li po cijeli dan vode ,ili samo kada su kiše,jer čini mi se da ti nedostaje kupanje i pranje -vonjaš mnogo i premnogo Adelice-Ado ne moja?!!!

  • Jokili moj mili samo tebi moze panut na pamet a koju ocito ne posjedujes u velikim kolicinama jer je tebe specif. tezina mozga zajedno sa malim 0,009 mg.
   Hvala Bogu zivim u drzavu Crnu Goru dje imam vode i sve sto mi treba. Ti si navika da otkrivas, spijas, kontrolises, istrazujes pa jos i da znas moju adresu nebi pocinuli ni sekunde od tebe. A tom vonju o kome govoris, ti ga ne mozes sprat nikada. I sada mi te je odista veome veoma zao u stuzilo mi se na tebe. A bokeske ise volim i volim tu nasu bokesku tuguriju. A ti si navika da kisnicu pijes tamo okle si i da srces. Stoj mi dobro i ajde pod ruku sa drugaricom Milicom, Mikom tvojom komesarkom tvojega bataljona pod jorgan planinom dje si se i borio za slobodu bliznice.

 4. Gospođo Milice,za razliku od vas ja znam ko su oni!Znate ,ime sve govori-možete zamisliti što se i kakav se vonj krije iza špic nameta-ovih anonimusa ?! Za širu publiku,to su oni koji bježeći od istine-lopovluka riču držite lopova!

 5. Kataro ne smeta tebi Jordan-Jole,no tebi smeta istina o vama,u koju si sebe i ine prepoznao ,kao sramni dio o tebi-vama evo 23 godine kako”vladate-pljačkate-otimate” i to tuđe- narodno!! Kaži “junačino-što nije tačno iz mojih navoda,pa lani-probleji pod punim imenom i prezimenom,ako ti basta”evrojracu”-potomče ,kojima je smisao života bio i ostao ljubi bližnjega svoga samo da se krsti kako se drugi ne krste!! Da bi ti bilo lakše-kami će ti biti, jer od naslijeđene tabule raze ne osta ništa nego fosa-jama za merde-onu skalameriju-nije hrišćanska-nego Viznatijska-nije u domenu mog vjerovanja,jer ja sam rođen-rastao-starim u mjestu poznato po Don.Niku Lukoviću-pogodi kako se zove-koje nije imalo vaše bolesti,od kojih još bolujete-zahvaljujući vašim precima-njihovim i vašim glavama-ispraznim i na temeljima mržnje prema svakome ko se ne osjeća vjernikom vaše pomanitale sramotne-neljudske vjere?!! Živo i uživao u sopstvenim merdama!!!!

  • Gospodine Drinjak, nemojte se više nadgornjavati sa gorima od sebe. Ko zna ko su ovi nepristojni ljudi što na vaše ime i prezime udaraju bez trunke stila. Zašto se takvima odazivate! Nemojte više , ja vam toplo savjetujem samo ih što bi rekli u Boki prepišajte.

   • Drugarice Milice Miko, vi kao da ste drveni advokat Jola Drinjaka. Brao kad ste kao i on. Bog Vam dao istu pamet. Pa ajte skupa . Vi Milice budite Mirka a Jokas ce bit Slavka.I ajte skupa u politicku skolu da zalite za i tempi pasati. Drago nam je da je odje ipak lonac pronasao zaklopac ili vreca zakrpu. Bas mi je drago.

  • Sto rec nego ovi covjek je vas izludjeo. Ali ne zalim ga. Prostacina koja se nije niti opismenila niti malo kulture sa ovog podneblja prihvatila, no samo merda, fosa, bliznica, temelji mrznje, neljudska vjera.Ajde Jole u Kumrovec iznova u skulu.

 6. zoro,bolje reći sumraku “evropejske” današnje Crne Gore,u Evropu se ne ulazi podmetanjima-lažavinama-neznanjem i polomljenim ogledalima na kojima se vi danšnje dipleše sistema vlasti-ogledate i zagledate.U doba bivše Juge,UDBA-špija vršili su pritiske na one koji su prijavljivali krađu parapeta,i znate li što se dešavalo za ove špije? Naravno da neznate,jer vas ne zanima istina nego diplanje za račun nesposobne kriminogene vlasti,a sve na štetu(ne)znavenoga naroda? Dokle mislite lagati sami sebe,jer vam niko više ne vjeruje,pa ni u vašim domovina,zar ne?

  U doba “špije”,jedan viđeni građanin Tivta(bijaše načelnik u opštini),neću mu pominjati ime-umro je,uhvaćen je u rejonu Lovćena-Troice đe uz pomoć jataka skida parapete i gradi kuću u Kaliman-Tivat!! Jatak-mještanin mu je sdušno pomagao i tovario kamion starinama-parapetima! Da li znate što im se dogodilo? Naravno da ne,jer Vi slušate sebe-istina je u vašem mentalnom sklopu-utopija!!! Ovaj viđeni građanin je osuđen na zatvorsku kaznu i jedan dio kazne je odslužio u zatvoru u Kotoru-bio je kuvar u kužini svojim kolegama.Jatak je takođe bio osuđen i kaznu je služio u Spužu! Inače jatak je radni vijek završio u “Autoremont” u Kotoru.istine radi,jatak nije znao što radi,za razliku od vođenog građanina Tivta kome ni UDBA ne pomoga!! E moja zoro-sumraku mnogo je i jedna laž za ovoliko kratki ovozemaljski život,zar ne????

  Od vas tražim,da mi uporedite današnje “vaše pošteno” vrijem sa onadašnjim sramnim vremenima ,đe smo od solidinih čobana ,reko noći ,pravili loše činovnike koji svoju rodnu grudu sa svojim potmcima pretvoriše u bruku i sramotu-krv i pepeo,u kojoj se ,nažalost,danas ne krade nego pljačka i ne odgovara za nedjela najvećeg ranga,zar ne???? E..eee..parapeti-strah g…često obraz kalja,zar ne zoro-sumraku,tamo vama istomišljenicima????

  • Jole. na radne akcije kao sto si radio u vrijeme najdrazeg ti komunizma.. Iskopaj kamen povise vrta i odnesi ga na parapet, radi nesto a ne mlati praznu slamu.

 7. Ovi što su(ne)odgovorni za nebesa,puteve-džade,mostove,tunele,vazduh-zrak,jezera,rijeke i naše more ne više plavo-nego mutno i smućeno da smućenije ne mere biti,ne umiju-neznaju funkcionisati u normalnim uslovima,već isključivo u vanrednim prilika(državnim udarima,revolucijama-kontrarevolucijama,obaranju legitmne vlasti i tome slično)!!!Sjećanja radi ,u AB kontrarevouciji pasnih i nesretnih 1988/89 godine,kad sa ulice-džade stigoše na vlast,liši Kotora-diljem Crne Gore imali su od imovine toliko, da su bez pomuke sve složili u škatulu-kutiju od crevalja novorođene đece ?!!! Što isti imaju danas i koliko im treba škatula-za slučaj iseljenja-da pokupe poaranu imovinu otetu od (ne)znavenoga naroda? Što ima ovaj narod,osim razvaljenih duša-života-življenja-budućnosti svojih potomaka i razvaljenih džada, ima? Ima tolko ,reklo bi se,MALO VIŠE OD NIŠTA?! Za razliku od naroda,ovi imaju vremena čekati, da se ovi putevi-džade oburdaju i sađu u smućeno more,pa onda počnu sanaciju i to 2013 godine,valda ufaju u onu narodnu da u prestupnim godinama,čitaj prestupničkim godinama prestupnika, ne valja ništa raditi uključujući i ne ženiti se radi uroka i napretka ovih naših “naprednjaka”,kojima je do “nazadnjaka”-(ne)znavenoga naroda,koliko i meni do Eskima??!!! E..eeee rekao bi pokojni Frano Ivović iz Prčanja,da je živ-e sretnoga li čovjeka: “Žalosna je tica kad je bura prati na sred sinjeg-smućenog mora(Boke i Crne Gore)kad nema se đe (po)s…..!!!!!!!!!

  • Nesretni mi sto moramo da citamo ove gluposti ovoga sto bi trebalo da uzme dzadu pod noge pa bjez okle se dosa. Jordane dojadi vise i Bogu i narodu i mak se otale vise kumim te Bogom ili drugom Staljinom.
   U njegovim tekstovima je kontrarevolucija bliznica, komunizam,dzada, vlast poarana imovina, naprednjaci, nazadnjaci i raznorazne sklepotine i gluposti.
   Da nijesi ti sklepa i onu sklepotinu od skalamerijer povise Risna a more bit i pustio agregat u rad……. mmmmmm Jole.

 8. na ljude koji su prijavljivali takve ispade kradje kamena,vrsili su svakakve pritiske, UDBA-sistem,toga je bilo u bivsoj jugi,ovi danas samo nastavljaju,treba zakon krivicno i materijalno goniti pocinioce,u zatvor i da vrate kamen na mjesto da ga isklesaju i uzidaju, pogledajte mirac,stari put skaljari,uzas.

 9. Boko nasa mila nevjesto Jadrana…. kako te devastiraju svakim danom, svakim casom i minutom. Ko su ti ljudi, ko je taj nesoj…Ruke bi im polomila iako sam slaba mala i nejaka

 10. Ljudi moji, da pronadjem tu fukaru i te lupeze koji su iyzomili i pokradunali i obrivali ovi kamen jos iz doba Austrougarske ma ja bik mu svaki drugi zub vanka polomio da para kao na ovi krezav parapet. Ma ne bi mu ni jedan citav ostao i ne bi bilo toga dentiste koji bi mu dentijeru napravio. Zlo ih naslo i naopako. Tih divljanina i lupeza nema nikudj u vascjeli svijet. Gomna i pogan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].