Purgatorije za duhovno pročišćenje

0
predstava Gospoda Glembajevi

Jedna od najboljih predstava beogradske pozorišne scene “Gospoda Glembajevi” Ateljea 212, u režiji Jagoša Markovića, otvoriće u srijedu 29. juna u Tivtu 6. Festival mediteranskog teatra – Purgatorije, u renoviranoj Velikoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 21 sat i 30 minuta.

Ista predstava igraće i u četvrtak 30. juna.

Krležina drama jedna je od devet predstava koje će biti izvedene u takmičarskom dijelu programa Purgatorija, koji nosi naziv “Vrijeme je dragocijeno – rezervišite Purgatorije”.

Petočlani žiri dodijeliće nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolje glumačko ostvarenje, glumačku bravuru i vizuelno-tehničku inovaciju.

Pored nagrada žirija, organizatori festivala, tivatski Centar za kulturu, dodjeljuje i plaketu koja nosi ime rano preminule glumice Ivane Tomičić.

Osim takmičarskog, Purgatorije i ove godine imaju brojne prateće programe za odrasle i djecu.

Raznovrsni muzički program čine koncerti kako klasične, tako i popularnih imena zabavne muzike.

Organizatori, pored ostalog, najavljuju nastupe Filharmonije iz Tirane, Jovana Kolundžije, gudačkog trija Pavlović-Simović-Perazić, gitarskog dua Nikčević – Bulatović, zatim hrvatskih klapa Kumpanji, Cambi i Kamen sa Jakšom Fiamengom, bečke grupe Jazzva, kvinteta Toma Smita, Gorana Karana i Vesne Pisarović.

Takođe, dio Purgatorija i ove godine čini Montenegro Dance Festival, koji će se održati od 7. do 9. jula.

U najavi je i izvođenje baleta “Vesela udovica” grupe Croatia iz Zagreba, veče Gojka Čelebića posvećeno evropskom pozorištu baroka, predstavljanje knjige “Bokeška pjevanija” Vuka Krnjevića i prikazivanje dokumentarnih filmova Vladimira Perovića i Aleksandra Pejovića.

U likovnom dijelu predstaviće se umjetnici Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika iz Rijeke, zatim Naod Zorić, Sreten Nikčević, Ervin Ćatović i Momčilo Macanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].