PUP Kotora i dalje čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara

20
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Prostorni plan opštine Kotor i dalje čeka izradu Studije zaštite kulturnih dobara.

Prije 15 dana održan je sastanak kome su prisustvovali predstavnici opštine Kotor i obrađivača Plana posebne namjene za obalno područje, na kome je dogovorena procedura za usklađivanje PUP-a za područje opštine Kotor sa Prostornim planom posebne namjene za obalno područje.

Ovo je za Skala radio saopštila Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Obrađivači Prostornog plana posebne namjene za obalno područje će, kako su kazali na sastanku, uskoro održati radionicu sa predstavnicima primorskih opština na kome će izložiti prednacrt ovog plana.

Što se tiče Studije o zaštite kulturnih dobara za Prostorno urbanistički plan kotorske opštine, resorni Sekretarijat još nema bilo kakvu informaciju o njenom završetku na koju se godinama čeka.

U Sekretarijatu nemaju informaciju zbog čega je zastoj u izradi Studije za zaštitu kulturnih dobara.

Vojinovićeva je, kako je kazala, samo u saznanju da je prošle sedmice održan sastanak povodom ovog pitanja.

Skala radio je pozvao Upravu za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore čija nam je direktorica Anastazija Miranović saopštila da je problem zatekla i da intenzivno radi na njegovom prevazilaženju.

Studija o zaštiti kulturnih dobara kasni isključivo zbog obaveze države da uradi Projekat revalorizacije kulturnih dobara Crne Gore sa rokom do marta ove godine, na kojem su uključeni svi raspoloživi stručni timovi, odgovorila je Miranovićeva.

20 KOMENTARI

 1. Lidija je crnogoraka Melina Merkuri. Revalorizacija je 99% zavrsena, jos samo da Uprava zavrsi svoj posao. PreJaka je Lidija!

  • Budimo realni, PUP ILI DUP, Lidija Ljesar je blokirala razvoj Kotora, ali je poltronksa svijest pobjedila. Zasto 4 god. nema ni jedne kritike Ministarsva kulture od strane Expeditio. Kupljeni smo kupljeni. Trebalo je na trg spaliti neku NVO HA HA HA

   • Još je jači Đaga, kada se na osnovu informacije od Lidije i Ružice na sjednici Skupštine pohvali da je u Ragistar upisano preko 1300 kulturnih dobara, a valorizacija i revalorizacija nije bila ni počela.
    A što se tiče, konretnog, Kotor je devastiran po svakom pitanju od strane ovog rukovodećeg tandema u Ministarstvu: ukinut Regionalni zavod, kadrovski srozan-umjesto Jake ugostitelj Kalezić na čelo Centra, na čelo Uprave nema nikog ili se ne zna ko je, arheolozi poćerani, nema podvodne arheologije, objedinjena tri ljetnja festivala u jedan, zna se zašto, pare davane za istraživanja i konzervaciju bačene (dobar dio u špagove, pogledajte samo Franjevačko groblje, a dato 50.000€), Venecijanske lavove restaurira arheolog iz Berana i pomorac Pavao, nema Studije zaštite, ne daje se odobrenje za zaobilaznicu, ali se žmuri na skalamerije na Lužu, …
    Zašto se ćuti, naročito od NVO? Zato što se povremeno sitno okoriste zahvaljujući Đagi i Lidiji. A Gospe mi i Opština previše ćuti. Kao da se sve ovo ne dešava u našem gradu. Ne može se samo maskembalima i u Karampani kritikovat.

 2. A zašto je čekate, ako vas toliko vremena ignorišu. Zar je moguće da uprava koči tako važan dokument.

 3. Ako se kasni sa izradom PUP-a zbog drugih razloga. Koji je problem da se pristupa izmjenama DUP-ova po ubrzanoj proceduri i rješavamo aktuelne probleme na vrijeme u korist CG, Kotora i građana.

  • To je prava stvar! Ako se pojavi pravi investitor izaći mu susret i ubrzano odraditi izmenu dup-a, po zakonu ako plan višeg reda to dozvoljava. Takve odluke uvijek treba podržati i pozdraviti.

   • Pa zašto služe izmjene i dopune nego između ostalog i za takve stvari. Treba biti fleksibilan odlučan i td…

  • “Što se češeš, ako te ne svrbi”.
   Samo tako provociraš i gospođu Ljesar dovodiš u neprijatnu situaciju, pa ja evo pitam koliko je gospođa Ljesar uzela eurića za ovaj izmišljeni projekat revalorizacije. Onako, da joj se nađe pred Novu godinu? Znaš li ti Pagaru?
   A, osim toga nema toga ko zna čega će se prihvatiti, poslije Lidije i Đage, a nekmoli Anastazija, koja još ne zna đe je došla.

 4. Za sve!!! Dobra stvar, prevedite i napisite. Hvala.
  DRINK WATER ON EMPTY STOMACH
  It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning. Furthermore, scientific tests have proven its value. We publish below a description of use of water for our readers. For old and serious diseases as well as modern illnesses the water treatment had been found successful by a Japanese medical society as a 100% cure for the following diseases:
  Headache, body ache, heart system, arthritis, fast heart beat, epilepsy, excess fatness, bronchitis asthma, TB, meningitis, kidney and urine diseases, vomiting, gastritis, diarrhea, piles, diabetes, constipation, all eye diseases, womb, cancer and menstrual disorders, ear nose and throat diseases.
  METHOD OF TREATMENT
  1. As you wake up in the morning before brushing teeth, drink 4 × 160ml glasses of water
  2. Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minutes
  3. After 45 minutes you may eat and drink as normal.
  4. After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for 2 hours – ie you can drink straight after a meal (within the first 15 minutes) but not for 2 hours after that.
  5. Those who are old or sick and are unable to drink 4 glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradually increase it to 4 glasses per day.
  6. The above method of treatment will cure diseases of the sick and others can enjoy a healthy life .
  The following list gives the number of days of treatment required to cure/control/ reduce main diseases:
  1. High Blood Pressure – 30 days
  2. Gastric – 10 days
  3. Diabetes – 30 days
  4. Constipation – 10 days
  5. Cancer – 180 days
  6. TB – 90 days
  7. Arthritic patients should follow the above treatment for only 3 days in the 1st week, and from 2nd week onwards – daily.
  This treatment method has no side effects, however at the commencement of treatment you may have to urinate a few times. It is better if we continue this and make this procedure as a routine work in our life .
  Drink Water and Stay healthy and Active.
  This makes sense … the Chinese and Japanese drink hot tea with their meals ..not cold water. maybe it is time we adopt their drinking habit while eating!!! Nothing to lose, everything to gain…
  For those who like to drink cold water, this article is applicable to you. It is nice to have a cup of cold drink after a meal. However, the cold water will solidify the oily stuff that you have just consumed. It will slow down the digestion. Once this “sludge” reacts with the acid, it will break down and be absorbed by the intestine faster than the solid food. It will line the intestine. Very soon, this will turn into fats and lead to cancer. It is best to drink hot soup or warm water after a meal.
  A serious note about heart attacks: Women should know that not every heart attack symptom is going to be the left arm hurting. Be aware of intense pain in the jaw line. You may never have the first chest pain during the course of a heart attack. Nausea and intense sweating are also common symptoms.
  60% of people who have a heart attack while they are asleep do not wake up. Pain in the jaw can wake you from a sound sleep. Let’s be careful and be aware. The more we know, the better chance we could survive…
  A cardiologist says if everyone who gets this mail sends it to everyone they know, you can be sure that we’ll save at least one life .
  Please be a true friend and send this article to all your friends you care about. I just did!!!

 5. “Studija o zaštiti kulturnih dobara kasni isključivo zbog obaveze države da uradi Projekat revalorizacije kulturnih dobara Crne Gore sa rokom do marta ove godine”
  Član 142, stav 2 Zakona o zaštiti kulturnih dobara glasi: “Ravalorizacija kulturne vrijednosti kulturnih dobara iz stava 1 ovog člana izvršiće se u roku od tri godine od dana stupanja na snagu ovog zakona”. A on je stupio na snagu 21.avgusta 2010.godine, što znači da je ovaj rok odavno istekao.
  Preporučila bih gospođi Miranović, da ne amnestira one koji prije nje ništa nijesu uradili po ovom pitanju, a na račun ove redovne djelatnosti Uprave, kojom su trebali da se bave tokom 2010,2011,2012 i 2013.godine, već su uzeli ogromne pare, kao da je to vanredan posao.
  Dakle, ovaj posao je trebao biti završen od strane Uprave, a ne države, prije nego što je Miranovićka stupila na dužnost. Ali, evo izgleda da su joj ga ostavili u “prćiju” i to nakon toga što su se dobro naplatili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].