PUP i dalje čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara

16
Opština Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Krovni dokument Prostorni urbanistički plan opštine Kotor i dalje na čekanju.

Studija zaštite kulturnih dobara koči donošenje ovog plana kojim se takođe zaustavlja i razvoj kotorske opštine.

Najnovija informacija iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara je da se završetak studije očekuje do kraja ovog mjeseca, saopštila je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Čim opština Kotor dobije Studiju o zaštiti kulturnih dobara proslijediće je obrađivaču PUP-a AG Infoplan Budva, kojima je, kako su kazali, potrebno oko dva mjeseca da postupe po dobijenoj studiji.

Obrađivač je takođe radnu verziju Prostornog urbanističkog plana usklađivao i sa Prostornim planom posebne namjene za morsko dobro koji za  šest primorskih opština radi Zavod za urbanizam i projektovanje Podgorica, podsjetila je Vojinovićeva.

Ona je kazala da ima obavezu da se ispred Sekretarijata za urbanizam opštine Kotor izvini građanima Kotora na dugom prolongiranju roka izrade ovog najvažnijeg planskog dokumenta, ali je nastojala da blagovremeno obavijesti javnost o svakoj novoj informaciji koju je dobijao ovaj sekretarijat, a vezan za PUP Kotora, poručila je Vojinovićeva.

16 KOMENTARI

 1. ….sa nečim-što ovome narodu nije poodvno jasno-dostupno? Kada bi ovaj narod /sa/znao-koja je “pulitička parija-opcija” nadležna za ovaj “izdegustirani Zavod za devastaciju spomeničkog blaga u Kotoru(liši Novoga,Tivta,osbito Budve-pa sve do Bojane)-mnogo toga bi bilo jasnije-ćarije zašto su nam spomenici od kulture(kulta nekih pulitikanskih partijicaa?)-u VEZI i na NIVOU eks HTP “Boka Vektra-Piperi” u Novome-pa ovi eks HTP “FJORD-Komani(Špiljari) u Kotoru eks gradu od starina-koji su popaili “a s i n u s i”-domicilna raca… u pasani više od kvarta od vijeka….?
  Jest bora mi-“slika je govor duše”-oliti ISTINE koja je -jopet-ŠĆER VREMENA! Bar što se tiče Novoga i Kotora?!
  Kuda plovi “NAŠ VAPOR”? Ne dalje-ma ni bliže od “MEZARIA-tzv.JUGOOCEANIJE”…?

 2. Opštinari i vi iz Zavoda spomenika neka vam Tivat,Luštica, Kumbor, Lazaret budu primjeri st..ko nerazumna koja ćera investitore iz Kotora i Crne Gore. Kome smetaju luksuzne vile na ovom kršu i goleti, kome smetaju strani investitori i ljudi koji imaju novaca? Čobani jedni!!!

  • Svako ko misli dobro ovoj državi je za razvoj i investicije, a pogotovo srtane. Nijesu svi opštinari krivi, uvijek je bilo problema i problema sa zavodom koji se samo manifestuje dalje i dalje. Zavod je kočničar razvoja uvijek bio ili pojedini službenici u zavodu koji misle da su drzava u državi. Do kada tako? I da li su pravila igre za sve ista?

 3. Slavice šta građani imaju od izvinjenja i ko će da nadoknadi štetu koja je nanijeta opštini, investitorima i njenim građanima zbog neradnika iz zavoda.

 4. Ko im to dozvoljava i zbog čega je to tako da li se neko zapitao? Koliko je samo investitora otjerano zbog neradnika i kašnjenja planova?!

 5. Zavod je glavni kočničar razvoja opštine i da se ja pitam smjesta bi dala par otkaza u Zavodu za zaštitu spomenika kulture

  • A koliko bi tek trebalo otkaza u opštinu dati.Ne bi ih petoro ostalo a i ne bi bila nikakva šteta kakvi su radnici i stručnjaci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].