Ptica je riba koja plovi, a riba ptica koja leti kroz istu plavet

0
Sa otvaranja

sa otvaranja izložbe Prirodnjačkog muzeja

tonski zapis sa otvaranja izložbe Prirodnjačkog muzeja

Šetnjom “Od talasa mora do vrhova planina” autori na specifičan način nas podsjećaju na jedinstvenost Crne Gore, zemlje mora, planinskih vrhova, kanjona, rijeka, prostranih močvara, kazala je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović, otvarajući izložbu prepariranih ptica i riba u najljepšim primjercima u galeriji kotorskog Kulturnog centra.

Školjke

U biodiverzitetskoj šumi Balkanskog poluostrva Crna Gora zauzima centralno mjesto.

U želji da građane i turiste upoznaju sa bogatstvom i ljepotama našeg prirodnog nasljeđa Prirodnjački Muzej Crne Gore i kotorski Institut za biologiju mora otvorili su svoje zbirke vrijednih primjeraka žive i nežive prirode Crne Gore, a Kulturni centar pokazao sluh.

preparirana riba

Izuzetno je značajan edukativni karakter ove izložbe posebno  za najmlađe posjetioce, kazala je Ćatovićeva.

Ondrej Vizi, direktor Prirodnjačkog muzeja je kazao da je osnovni cilj izložbe upoznati mlade sa biodiverzitetom i prirodnim ljepotama čime se naša država zaista može pohvaliti u svijetu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].