Pjevaš Boko, Boko plavo pjevaš

2
klapa Cambi

sa otvaranja Festivala klapa

Međunarodni festival klapa Perast 2011. počeo je u srijedu 27. jula svečanim otvaranjem na pjaci ispred župne crkve Svetog Nikole.

kotorski sastav Škuribanda
glumci CNP-a

Nakon nastupa kotorskog sastava Škuribanda i performansa kojeg su izveli glumci CNP-a, festival je otvorila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović.

gradonačelnica Kotora Marija Ćatović

Publika je zatim uživala u koncertu klape Cambi iz kaštel Kambelovca.

Program je vodila novinarka Skala radija Dubravka Jovanović.

Dubravka Jovanović, voditeljka festivalskog programa

U takmičarskom dijelu festivala, u četvrtak 28. jula u 21 sat nastupiće ženske klape, dan kasnije mješovite i klape koje izvode nove kompozicije, a u subotu 30. jula takmičiće se muške klape.

U nedjelju 31. jula sa početkom u 21 sat biće održano revijalno veče u kojem će učestvovati klapa Kumpanji sa Korčule i domaće klape.

Novina ove godine je i nagrada za najbolji tekst koji će ocjenjivati posebni žiri, a ustanovljena je i nagrada pod nazivom “Nagrada profesora Nikoile Gregovića” koja će se uručiti za najbolju klapsku pjesmu, tekst i aranžman na festivalu.

Organizator je NVO Međunarodni festival klapa Perast.

2 KOMENTARI

 1. Ovo je prava muzika ko voli. Klapsko pjevanje je ne samo mir za dusu nego i neoptereceno politikom, nasiljem, divan tekst, bez grubih tonova i zvuka, melem za dusu i tijelo. Aspirina, da si ranjen krvi bih ti dala, pijana od tebe, case lomim ruke krvave,insomnija, i ko zna kakve gluposti i rijeci sramni tekstovi. A ovo je priroda, barka, vini, more , ljubavi pjesma. Da te mogu pismom zvati….Zivio festoval u Perastu.

 2. Prvo veče,
  Cambi,
  fantastično pjevanje.
  najbolja dalmatinska klapa,
  nedostižna,
  fišestruki pobjednik festivala,
  Pjevali su na ispraćaju predsjednika Tudjmana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].