Prvi Risanski karneval u subotu 22. februara

0

 

Prvi Risanski karneval zakazan je za subotu, 22. februara 2020. sa početkom u 14 sati.

Goste očekuje vesela karnevalska zabava uz brojne maske iz Risna i okoline, mažoretke, Gradsku muziku Kotor i VIS “Tetra“.

Prijavljen je veliki broj grupnih i individualnih maski, tako da goste očekuje pravi defile maštovitih kreacija u ovoj prvoj risanskoj maškaradi.

Okupljanje maski i formiranje povorke zakazano je za 13 sati na platou kod hotela “Teuta“.

Svečana karnevalska povorka krenuće glavnom saobraćajnicom u 14 sati od hotela do pristaništa (nekadašnje luke) gdje će biti suđenje krivcu za sve nedaće i probleme grada.

Nakon presude i spaljivanja krivca, maškaradu nastaljamo na Trgu 21. novembar (risanska pjaca) uz dobru muziku, primorske delicije i dobar humor.

Za karnevalski atmosferu tog dana zadužen je podgorički muzički sastav “Tetra“.

Za delicije zadužene su spretne ruke iz NVO Žene Risna i Perasta, Specijalne bolnice “Vaso Ćuković“ i Doma starih “Grabovac“.

Saobraćaj glavnom saobraćajnicom od hotela “Teuta“ do raskrsnice (skretanja u luku) biće zatvoren od 14 sati do prolaska povorke.

Događaj se održava u okviru programa ovogodišnjih Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih svečanosti, u organizaciji Mjesne zajednice Risan, u suorganizaciji sa JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ i Turističkom organizacijom Kotor.

Pokrovitelj je Opština Kotor.

*

Zbog održavanja karnevala u Risnu doći će do privremene promjene režima saobraćaja na jednom dijelu magistrale.

Saobraćaj glavnom saobraćajnicom od hotela “Teuta” do raskrsnice – skretanja u nekadašnju Luku Risan biće zatvoren od 14 sati do prolaska povorke.

Saobraćaj će se nesmetano nastaviti najkasnije do 16 sati.

Organizator apeluje na građane i goste da uklone svoja vozila duž trase kojom će se kretati karnevalska povorka.

Parking će biti omogućen na sljedećim lokacijama: ispred hotela “Teuta”, kod SB “Vaso Ćuković”, na prostoru nekadašnjeg “Ljekobilja”.

Na dan održavanja manifestacije, dežurni redari upućivaće vozače do lokacija za parking.

Parking za grupe koje učestvuju u karnevalskoj povorci planiran je kod O.Š. “Veljko Drobnjaković”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].