Prvi festival knjige u Kotoru

0

 

Prvi festival knjige – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održaće se u Kotoru od 20. do 22. decembra pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, u organizaciji OJU “Muzeji” Kotor i JU Centra za kulturu “Nikola Đurković” Kotor, a po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

Cilj Festivala je da se skrene pažnja na značaj relevantnih sadržaja u izdavačkoj produkciji Crne Gore u oblasti humanistike, kulture i umjetnosti i afirmiše uloga izdavaštva u nacionalnoj kulturi Crne Gore, kao i da se ukaže na globalne trendove multidisciplinarnog pristupa ovim oblastima, istaknu društvena odgovornost i etički principi u sferi kulture.

Trodnevni multimedijalni program pod nazivom KULTURNA BAŠTINA PRO FUTURO okupiće na jednom mjestu produkciju CANU i drugih crnogorskih izdavača, biblioteka, fakulteta, instituta, muzeja, galerija…

Pored više promocija izdanja tokom svakog dana festivala predviđena je izložba starih i rijetkih knjiga Muzeja grada Perasta (OJU Muzeji Kotor), kao i okrugli sto na temu “Zelena kultura” nakon projekcije dva američka dugometražna dokumentarna filma.

Gost Festivala je Udruženja izdavača iz Sarajeva (BiH).

Prvi put u Crnoj Gori biće nagrađene knjige koje ostvaruju važan naučni doprinos, doprinose inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vrijedno reprint izdanje stare knjige koja ima obilježja neprolazne vrijednosti.

Festival se održava od 20. do 22. decembra od 10 do 20 sati u Galeriji solidarnosti u starom gradu, a filmovi i okrugli sto u kinu “Boka”, odnosno multimedijalnoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Svečano otvaranje festivala je u četvrtak 20. decembra u 19 sati u Galeriji solidarnosti, gdje će se istog dana u podne otvoriti i izložba stare i rijetke knjige Muzeja grada Perasta.

Uručenje priznanja biće trećeg dana, prilikom svečanog zatvaranja Festivala u 19 sati i 30 minuta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].