Peticija: Prve ocjene zaključiti na kraju polugodišta

0

Upravni odbor Prosvjetne zajednice Crne Gore pokrenuo je peticiju kojom traže da se učenicima izvedu zaključne ocjene krajem decembra, odnosno na kraju prvog polugodišta.

Po pravilu, djeca bi trebalo da budu ocijenjena na kraju prvog tromjesječja, 20. novembra.

Usljed pandemije Covid-a 19 Ministarstvo prosvjete Crne Gore donijelo odluku da nastavna godina počne 1. oktobra i to po režimu rada koji je daleko od redovnog načina funkcionisanja škola.

“Veliki broj učenika prati nastavu online a ostali učenici prate nastavu u školi po skraćenom režimu, pa je nemoguće u vanrednim uslovima i za ovako kratko vrijeme realno ocjeniti učenike. Upravni odbor Prosvjetne zajednice Crne Gore poziva sve nastavnike, roditelje i savjesne građane da podrže peticiju kojom traže da se učenicima izvedu zaključne ocjene krajem decembra, odnosno na kraju prvog polugodišta”, navodi se u peticiji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].