Prvaci da porastu do one zvijezde plave, zvijezde prave

5
đaci prvaci - OŠ Njegoš Škajari

đaci prvaci

Đački žagor ispunio je jutros školska dvorišta i učionice kotorskih škola i vrtića, a glavne ličnosti su prvaci kod kojih je i najviše uzbuđenja.

Škole spremno dočekuju novu školsku 2012/13 godinu.

Bilo je posla i za vrijeme ljetnjeg raspusta na adaptaciji prostora, krečenju učionica i uređenju školskih dvorišta.

Novu školsku godinu posebno spremno dočekuje područno odjeljenje u Škaljarima najveće kotorske Osnovne  škole “Njegoš” kazala je za Skala radio Snežana Perović, zamjenica direktora ove škole.

Zamijenjen je veliki dio podnih pločica u hodnicima novim keramičkim, sve učionice su okrečene, a učionice za prvake adaptirane za nastavu.

Sistem grijanja će funkcionisati bez problema, a gorivo se nabavlja na vijeme kazala je Perovićeva.

Radilo se i na popravci krova, budući da je u ovoj školi bilo problema sa prokišnjavanjem, jer je škola dotrajala.

Prvaci su za Skala radio kazali da se raduju prvom školskom danu i da im se najviše sviđa učiteljica, kao i tabla na kojoj kredom piše “Dobro došli prvaci”.

Najviše želim da učim, kazali su nam Pavo, Toni, Roman, Aleksandar, Andera, David, kojima želimo sretan početak.

Učiteljice prvaka Slavka Ratković i Neda Radojičić Petrić savjetuju roditeljima da akcenat daju na  socijalizuji djece, odnosu prema drugu i uopšte školi, a učitelji će im polako razbiti strah i uvesti ih u svijet slova i brojeva kroz igru za početak.

5 KOMENTARI

  1. Sretan početak, kako prvacima tako i ostalima. Idite naprije, osvajajte brdo znanja, družite se i budite sretni i veseli.

  2. Svaka vam čast radio Skala što ste bili i poželjeli prvacima, našoj djeci sretan polčetak. Budite dobri i slušajte učitelje i profesore.

  3. Majka sam đaka prvaka. Sramota je da se opština i O.Š.”Njegoš” nisu potrudile da prvacima poklone barem svesku i olovku. Ako ne znaju šta je red i običaj neka se raspitaju po ostalim opštinama i školama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].