Prva na provjeri Luka Kotor

13
Mladen Lučić

Mladen Lučić

Mladen Lučić

Ministar pomorstva i saobraćaja dr Andrija Lompar je formirao komisiju čiji je zadatak da utvrdi da li su ispunjeni uslovi koje moraju da imaju luke iz uredbe o uslovima i namjeni razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja.

Ova komisija je do sada obišla Luku Kotor, koja je od nacionalnog značaja, zajedno sa trgovačkom Lukom Bar, barskom Marinom, brodogradilišnom lukom u Bijeloj i budućom ribarskom Lukom u Njivicama.

O rezultatima ove posjete i tome što nedostaje po standardima i propisima Luci Kotor, konstatovano je zapisnikom koji će biti dat na uvid resornom ministru, kazao je za Skala radio Mladen Lučić, direktor Lučke uprave.

Takozvana “ček lista” sadrži preko 70 stavki sa svim uslovima koje luke treba da posjeduju da bi mogle da funkcionišu na način propisan Zakonom, od bezbjedonosnih, ekoloških, tehničkih, protivpožarnih i svih drugih.

Na pitanje Skala radija da li Luka Kotor ispunjava zahtjeve, Lučić je kazao da nam prije konačnog zapisnika ne može dati punu informaciju.

Utvrđeno je činjenično stanje, počev od pravnih pa do tehničkih i drugih uslova kako bi se utvrdilo što ima a što nedostaje Luci Kotor, kao luci od nacionalnog značaja, zaključio je Lučić.

13 KOMENTARI

 1. Važno je da se maknu i ovi domaći lupeći koji sad uziamu i šakom i kapom iz luke. pogledajte kolike su im plate i što sve nose doma i kome namještaju poslove. Sve se zna. Treba organi da se pozabave radom u luci što prije. Ako neće oni MANS ili Skala.

 2. Neka, neka u Evropu se mora odit, pa ako nećemo mi njoj, doće ona nama…
  Standardi se moraju poštivat!!!!
  Pa ko ih kontrološe, neka ih kontroliše!!! Nećemo mi tu ništa promijenit, bar do sada nijesmo….
  A luka je bila kotorska od kad je Kotora, pa neka mu i ostane, a ne bjelosvjetskim (domaćim) tajkunima i tajkunicama je davat u prćiju…

 3. Ko luku Kotor brani taj samo može biti iz njihovih čuvenih redova. Budući predsjednik opštine iz Luke će to sve srediti da bude po evropskim standardima od muraje do veza, od suvenirnice do Djuti shopa.

 4. Hhahah, e vala me bas nasmijao naslov teksta, gdje smo mi dosli kad su nam ovakve komisije ( a vidji mu frizider pored stola castiti ). Koliko ja vidim u Kotor je svake godine sve vise i vise brodova i turista, a suvenirnice nicu ka pecurke. Naravno s obzirom da luka dobro posluje, samo je pitanje vremena kad ce neki od lokalnih mocnika uzet kormilo u svoje ruke, pa ce svi bi zadovoljni.

  Pozdrav

 5. Nije prvi put da udruzena “uprava” i oni koji ih kontrolisu pokusavaju nanjeti stetu Luci Kotor. . . .

  • Gragi i po malo neuki ŠPACAKAAAMIN da te naučim ŠPACAKOMIN je pravilno tako se zove odzačar u Boki.A što se LUke tiče ona sama sebi štetu nanosi pojedicima sa šestim prstom.

 6. Mislim da su komentari pošli ubandu.

  Ministarstvo treba da ispuni formular, sačinjen po svetskim normam o lukama, i da se vidi što luci nedostaje da bi mogla zadovoljiti svjeyske norme u pomorstvu.
  Sigurno da joj fali dosta. Pa kako joj to bude falit dosta, onda će dobit kredite od međunarodnih banaka, da se stavi u red sa normama. Kao što smo čuli prvo će se gradit uptavna zgrada u Park, da mogu direktori ipravnic udobno šedat. Ko će uzet procent od toga kredita mi građani sad neznamo, ali oni znaju.
  Oni u Luci sugurno vole da im se prave popisi stanja, kako bi se vidjelo da im treba popravit stanje. To je djedna stvar, ali u drugu ruku ipak l
  kroz tu luku neke pare se ovoj jadnoj državi okrećeu i prsitižu, pa imaju ipravo da podignu standard Luke. Podaci kažu da je Tiavtski aerodrom okrenuo oko 650.000 putnika ov godine a Luka Kotor oko 800.000. Da mi je vidje ko je drugo po Crnoj Gori okrenuo toliki broj stranih putnika u bilo kojem obliku.
  PA NEKA IM SE DAJU PARE DA NEŠTO GRADE. Znam da će malo očoplit, ali što možemo , onaj ko ima priliku …. tako je.

 7. bruka da ovaj covjek(na slici) ikoga kontrolise, jel misle da smo blesavi i da ga ne znamo ko, sto kako….uh pokvario mi rucak ovaj tekst

 8. Imaće što nać ako se borimo protiv korupcije a morali bi , to nam je prva lekcija za ulazak u EU.
  Baš me interesuje ispunjava li Luka Kotor uslove a okom se vidi i đe su pare? Ili će se po običaju partijski izgladiti stvar uz obećanja da će u dogledno vrijeme ispuniti sve uslove.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].