Prošlo je vrijeme otimačine, gospodine Kovačeviću

0
Vido Drašković

Vido Drašković

Ja Vido Drasković, bivši radnik drustvenog preduzeća “Riviera” Kotor i član radničkog savjeta, kao i bivši radnik “Henkel-Riviere”, saznavši iz sredstava informisanja da je poslovni centar “Riviera” podnio zahtjev Osnovnom sudu u Kotoru za sprovođenje istrage protiv gradonacelnice Kotora Marije Ćatović što nije zaključila Ugovor sa AD “Rivierom” Kotor, sljedbenikom društvenog preduzeća “Riviera” o razmjeni zemlje, kako bi omogućila poslovnom centru “Rivijera” da se uknjiži na opštinsko zemljište, našao sam za shodno da se oglasim, kako bih doprinio zaštiti opštinske imovine, ako već nijesam uspio zaštititi interese radnika.

Na to me obavezuje građanska dužnost, ali i obaveza koja proističe iz odborničkog mandata u Skupštini kotorske opštine.

Gospodo iz Poslovnog centra “Riviera” prošlo je vrijeme otimačine.

Vaša želja da do znatne materijalne koristi dođete iznoseći neistine neće proći.

Do zamjene zemlje između Opštine Kotor i AD “Riviere” nije došlo jer se navedeni subjekti nijesu mogli dogovoriti oko vrijednosti zemlje, sobzirom na njenu lokaciju i njene bonitete, što znači da nije moglo doći do zaključivanja ugovora.

Poslovi gradonačelnika i jesu da štiti imovinu opštine, što gospođa Ćatović u ovom slučaju jasno čini.

Na odnose između AD “Riviere” i “Interdepoa”, gospođa Ćatović nije mogla uticati jer je AD “Riviera” tada bila vlasništvo akcionara a ne opštine Kotor.

Hvalite se poslovnim rezultatima.

Ako je uspjeh uništiti najsavremeniju hemijsku industriju na Balkanu i od nje napraviti skladišni prostor, što ste Vi uradili onda je to stvarno uspjeh.

Od više stotina zaposlenih i obaveze da ćete pokrenuti proizvodnju, u “Rivieri” sada radi samo troje.

Pregovarajući sa Vladom Crne Gore oko prodaje “Henkel – Riviera” zaposleni su imali čvrsto obećanje da će Vlada naći uspješnog strateškog partnera, što joj je i pošlo za rukom ako je mislila na partnera koji će uništiti kako gore stoji najsavremeniju hemijsku industriju na Balkanu čime se Kovačević danas ponosi.

Kao bivši radnik “Henkel – Riviere”, koju je “kupio” gospodin Kovačević, nadam se da će javni tužilac preispitati i utvrditi da li je gospodin Kovačević vlasnik ili okupator navedenog pravnog subjekta.

Ovo iz razloga što u to vrijeme “Henkel – Riviera” nije imala direktora jer je gospodinu Hlavačeku istekao mandat, tako da su sve naknadne radnje u vezi “Henkel – Riviere” nezakonite, pogotova kad se zna da odluke UO “Henkel – Riviere” imaju pravnu snagu ako u njihovom donošenju učestvuju predstavnici “Henkela” i AD “Riviere”, što nije bio slučaj.

Postavlja se pitanje od koga je gospodin Kovačevic kupio “Henkel-Rivieru”?

Nadam se ako smo mi biši radnici “Henkel – Riviere” oštećeni da neće opština Kotor u ovom slučaju biti opljačkana i osiromašena za desetak milona eura.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].