Prošlo je vrijeme informisanja, vrijeme je primjene zakona

3
Dr Igor Bjeladinović, internista-endokrinolog

dr Igor Bjeladinović

dr Igor Bjeladinovic

Na današnji svjetski dan borbe protiv pušenja, pozvali smo dr Igora Bjeladinovića, specijalistu endokrinologa u kotorskoj Opštoj bolnici koji nam je kazao da je prošlo vrijeme informisanja i da je vrijeme primjene zakona.

Svi smo dovoljno informisani o štetnosti pušenja i bolestima koje duvanski dim izaziva, posebno kada su u pitanju pluća i krvni sudovi, kazao je dr Bjeladinović.

On smatra da je došlo vrijeme akcije i dosljednog provođenja novog zakona o zabrani pušenja sa jasnim mjerama koje će u dogledno vrijeme dovesti do smanjivanja broja pušača.

Ljekari od građana traže da pokažu svoju građansku solidarnost da zbog sebe ne puše i da spriječe boravak u zadimljenim prostorijama svojim bližnjim, posebno djeci.

Na taj način smanjuje se broj pasivnog pušenja, kaže on.

Postoje samo dvije grupe faktora rizika, jedna grupa su oni na koje možemo uticati, a druga na koje se ne može uticati zaključio je dr Bjeladinović.

3 KOMENTARI

  1. Eee, da su ljudi stvarno svjesni kakve komlikacije nastaju od pusenja, kakve sve teske bolesti prouzrokuje najezili bi se pri pomisli na cigarete!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].