Prosječna zarada u oktobru iznosila 525 eura

0

Prosječna zarada bruto u oktobru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 784 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 525 eura, saopšteno je danas iz Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna (neto) zarada u oktobru u odnosu na septembar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u oktobru 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,9 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u oktobru u odnosu na septembar zabilježile pad od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3 odsto”, navode u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (2,7 odsto), Saobraćaj i skladištenje (2,2 odsto), Vađenje ruda i kamena (1,7 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,5 odsto), Prerađivačka industrija (1,2 odsto), Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,8 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,5 odsto), Informisanje i komunikacije (0,4 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,2 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (6,3 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (4,3 odsto), Obrazovanje (dva odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,2 odsto), Građevinarstvo (0,7 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,5 odsto) i Državna uprava (0,3 odsto).

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].