Pronađi volontera u sebi

2

Ilko Marovic

Ilko Marović

Povodom nedjelje Crvenog krsta, koja je ove godine na nivou Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca posvećena volonterizmu uz poruku “Pronađi volontera u sebi”, Opštinska organizacija crvenog krsta Kotor, do 15. maja organizovaće brojne akcije.

Aktivisti Crvenog krsta posjetili su porodiljno odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru u okviru akcije za novorođenu bebu, kao simboličan apel rastu nataliteta.

Novorođene bebe u nedjelji Crvenog krsta dobiće prigodan paketić, kazao je za Skala radio Ilko Marović, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta.

Takođe će se svakodnevno sprovoditi akcija sakupljanja polovne odjeće i obuće.

Za utorak 10. maj je planirana posjeta Psihijatijskoj bolnici u Dobroti i Domu starih u Risnu.

Na dan dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maja na odjeljenju transfuzije kotorske Opšte bolnice biće organizovana akcija davanja krvi u kojoj će, po riječima Marovića, učestvovati maturanti kotorske nautike, a potom će u akciji učestvovati studenti Fakulteta za pomorstvo.

U petak 13. maja biće organizobvana posjeta Zavodu za gluvu djecu, a aktivisti će posjetiti i najugroženije porodice starih, kao i djecu sa posebnim potrebama.

Opštinsko takmičenje ekipa prve pomoći je u subotu, 14. maja u Domu Crvenog krsta u Škaljarima.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].