Promocija zajedničke turističke ponude prekograničnog područja

0
Sa prezentacije projekta

U cilju kreiranja i promovisanja zajedničke turističke ponude prekograničnog područja, Montenegro biznis alijansa CG i Privredna komora kantona Sarajevo započeli su realizaciju projekta pod nazivom “Razvoj turističkog itinerera na prekograničnoj oblasti između Bosne i Hercegovine i Crne Gore”.

Kako je ispred  kantona Sarajevo kazao Esad Ibišević, suština je da se svi potencijalni resursi stave u funkciju sveukupnog privrednog razvoja između dvije zemlje, to jest objedinjavanje resursa u turizmu i ruralnom području.

Za to postoji više razloga, koji se prije svega odnose na neuvezanost velikog broja turističkih poljoprivredno-proizvodnih kompanija na pograničnom području, nedovoljnu zajedničku saradnju kompanija, lošu turističku infrastrukturu, nizak stepen marketinga, nedostatak razvojih informacija, i slično.

Sa prezentacije projekta

Razmišljali smo da se povežu tur-operateri i proizvođači nacionalnih, brendiranih proizvoda, kako bi u svoje maršute uključili te proizvođače i na taj način promovisali agro i eko turizam u prekograničnom području – naglasila je Anđela Milošević, menadžerka MBA.

Ona je kazala da je projektom, čija će realizacija trajati 18 mjeseci, utvrđeno više aktivnosti koje trebaju doprinjeti afirmaciji pograničnog područja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].