Živo, crveno, neokrečeno srce Pređa Vušovića

5
sa večeri

Sa omaža

sa omaža

Toplo i sa emocijom više, sinoć u palati Grgurina, na omažu Predragu Pređu Vušoviću uz promociju njegove knjige “Slušaj srce”.

Ovo veče organizovali su Pomorski muzej Crne Gore i Matica Hrvatska-ogranak Dubrovnik.

Veče je počelo muzikom na tekst glumca i pjesnika koji je uglazbio Đelo Jusić, a ptom su se smjenjivali prijatelji i sestra Pređova.

Na jugu se ne broje ure kazala je Ivana Burđelez, predsjednica Matice Hrvatske – ogranak Dubrovnik.

“Ko zna koliko žive golubice one njegove bijele, iz težačke košare puštene što iskati slobodu žele”, zapitala se Burđelez.

Stihove je kazivao i o prijateljstvu sa Pređom pričao doajen crnogorskog glumišta Slobodan Marunović u boemiji uz neminovne velikane,  Držića s jedne i Njegoša sa druge strane.

Akademik  pjesnik Luko Paljetak u svom nadahnutom stilu poručuje da srce treba slušati, veliko, crveno neokrečeno srce kakvo je bilo Vušovićevo.

“Pređo me je naučio da diram ljude tamo đe su najbolji ne u slabosti ljudske”, kazala je njegova sestra Jasna Vušović, podsjećajući na Boku, i Kotor u kome je rođen glumac i pjesnik Predrag Vušović.

Veče je muzički pratila flautistkinja Angela Mijušković.

Opširnije sa ove večeri pripremamo u emisiji 2Skalinima kultutre” u subotu od 14 sati i 30 minuta.

5 KOMENTARI

  1. Poznajem porodicu Vusovic i oduvjek sam znala da su iznjedrili troje kvalitetne djece koja ce ostaviti znacajan trag na ovim prostorima.Njegovo stvaralastvo ce imati veliki znacaj za njegove sestre Jasnu i Zoricu i sve ljude velikog srca,i njegove prijatelje.Neka zivi uspomena na NJega i na sve slicne duse.

  2. Pjesniče snivaj i leti iznad galebova. Na daskama igraćeš glavnu rolu i biti iznad kukavičjeg gnijezda. Mirni ti , bijeli snovi!

  3. ON JE BIO TOTALNI KRALJ!!! DOVOLJNO JE DA POGLEDATE BITANGE I PRINCEZE I SVE VAM JE JASNO. FANTASTIČAN GLUMAC, HUMORISTA, VIDI SE DA JE IZ NAŠIJEH KRAJEVA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].