Poezija svijetli i ispod glasa

0
sa promocije zbirke poezije "Svijeća ispod glasa"

sa promocije

tonski zapis sa promocije

Poezija kao oblik postojanja, kao oblik  življenja i prepoznavanja prvih i zadnjih pitanja, kazao je akademik Tonko Maroević, član redakcije zbirke poezije “Svijeća ispod glasa” koja je objedinila pjesništvo hrvatskih i crnogorskih  savremenih pjesnika.

Marojević je bio zadužen za odabir poezije hrvatskih pjesnika u ovoj knjizi poezije, zajedno sa Lukom Peljetkom i Ladom-Čale Feldman, a o izboru savremenih pjesnika iz Crne Gore odlučivali su Ljubomir Đurković, Andrej Nikolaidis i Aleksandar Bečanović.

Nakon promocije knjige u Dubrovniku ovih dana, koja je plod projekta prekogranične saradnje “Kotor-Dubrovnik, gradovi knjige” u ponedjeljak 18. oktobra u koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole poetskim glasovima predstavili su se Luko Paljetak, Vesna Krmpotić, Jakša Fjamengo sa hrvatske strane, a sa crnogorske Mladen Lompar i Jelena Nelević.

O izboru poezije za ovu zbirku govorili su Aleksandar Bečanović i Tonko Maroević.

Stihove je čitala glumica Varja Đukić, a prisutne u ime domaćina kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” pozdravila je Jasmina Bajo, rukovodilac gradske biblioteke u Kotoru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].