Projektovanje zajedničkog postrojenja za tretman otpadnih voda

1

Iz preduzeća Vodacom informišu da je započela priprema za projektovanje zajedničkog postrojenja za tretman otpadnih voda opština Kotor i Tivat.

Kompanija Pöyry u pripremnoj fazi sakuplja i analizira postojeće podatke, obavlja uzorkovanje otpadnih voda u Kotoru i Tivtu, geodetska snimanja i geotehnička istraživanja.

Planirani rok za završetak pripremne faze je 21. maj, a rezultati će biti korišćeni za izradu idejnog projekta zajedničkog postrojenja za tretman otpadnih voda sa infrastrukturom i za izradu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu.

Vrijednost Projekta izgradnje zajedničkog postrojenja iznosi 17,2 miliona eura, a finanisiran je iz kreditnih sredstava Njemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 7 milion eura i iz budžetskih sredstava Opštine Kotor i Tivat u iznosu od preko 10 miliona eura.

Lokacija za izgradnju postrojenja je na području naselja Đuraševića obala i predviđena je prostorno-planskom dokumentacijom.

Planirano je da radovi na izgradnji postrojenja otpočnu krajem ove i da se završe tokom 2014. godine.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].