Problemi na kanalizacionom sistemu

1
Dobrota

Na pitanje upućeno gradonačelnici Kotora Mariji Ćatović gostujući na Skala radiju oko dugo vremena prisutnog problema na kanalizacionom sistemu Doma studenata i Zavoda za psihijatriju, dobili smo odgovor.

Zbog dotrajalosti, kanalizacija na ovim mjestima je u veoma lošem stanju i često dolazi do izlivanja otpadnih voda, a takođe u sistem dospijeva i velika količina kišnice i podzemne vode za vrijeme jačih padavina.

Ako bi navedeni cjevovodi bili priključeni u ovakvom stanju ugrozili bi funkcionisanje glavnog kolektora na donjem putu, što bi  izazvalo još veće probleme, objašnjavaju iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Kanalizacioni sistem Zavoda za psihijatriju priključen je na glavni sistem sredinom januara ove godine, prilikom sanacije većeg kvara.

Što se tiče cjevovoda Doma studenata, radi se o velikom oštećenju, za čiju sanaciju su potrebna veća finansijska sredstva.

Zato sada ne bi bilo racionalno ulagati u rekonstrukciju kanalizacionih sistema, budući da će  se kroz nekoliko mjeseci izvršiti zamjena čitavog cjevovoda, stoji u odgovoru iz kabineta predsjednice Ćatović.

1 KOMENTAR

  1. Pa neka studentski dom (koji ljeti radi kao hotel) plati ispumpavanje i odvozenje fekalija a ne da se izlivau more i godinama ugorzava i zagadjuje priobalni pojas od zavoda za Biologiju mora do sv Matije. Neka izmjere koncetraciju bakterija na tom dijelu obale, pa ce svima biti jasno kako se dobija kolera.
    Ovo su urgentne stvari , koje se moraju rijesiti prije pocetka turisticke sezone.!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].