Pripreme za smještaj učenika i studenata teku po planu

0
Studentski dom u Kotoru

Branko Ivardić

Branko Ivardić

U Studentskom domu “Spasić-Mašera” u Kotoru u toku su pripreme za prijem učenika i studenata za novu školsku godinu.

U Domu je 260 mjesta, od čega 44 za učenike i 216 za studente.

Na osnovu konkursa objavljenog od strane Ministarstva prosvjete, rok za podnošenje dokumenata za učenike je do petka 22. avgusta.

Rok za podnošenje dokumenata za studente je do 5. septembra i od 1. do 19. septembra za studente druge, treće i četvrte godine, podsjetio je za Skala radio Branko Ivadrić, direktor Doma za učenike i studente u Kotoru.

Za raspodjelu Doma biće formirane komisije i nakon prijema dokumenata na osnovu postignutih rezultata i uspjeha biće objavljena rang lista na internetu i svim oglasnim mjestima u domu.

Učenici i studenti u Domu su većinom iz centralnog i unutrašnjeg dijela Crne Gore, Nikšića, Mojkovca, Cetinja, Pljevalja, Podgorice i uglavnom su na fakultetima turizma, ugostiteljstva i pomorstva.

“Što se tiče uslova ove godine Ministarstvo ekonomije će raditi energetsku efikasnost kotorskog Doma učenika i studenata koji bi trebali početi krajem avgusta. Riječ je o radovima na izolaciji postavljanjem demit fasade, kolektora za toplu vodu, izmjeni drvenih prozora eloksiranom bravarijom. Biće izvedeni i radovi na krovnoj konstrukciji i promjeni kotlarnice čime će uslovi u Domu biti značajno poboljšani”, kazao je Ivardić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].