Priprema kadrova za sezonsko zapošljavanje

2
kruzeri uplovljavaju u kotorsku luku

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na evidenciji kotorskog Biroa rada je trenutno 951 nezaposleno lice, od kojih je 517 žena.

U kategoriju teže zapošljivih lica je 372, a to su osobe koje više ne traže posao zbog određenih zdravstvenih problema ili imaju preko 55 godina života.

Broj visokoobrazovanih lica u ovom monentu je 283, a kroz projekat stručnog osposobljavanja visokoškolaca zaposleno je oko 110 kandidata, objšanjava za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u Birou rada Kotor.

Kandidati koji su u prethodnom krugu završili stručno osposobljavanje su dijelom ostali u radnom odnosu u firmama gdje su ga i odradili, a ostali su se vratili na evidenciju Biroa.

Većina njih sada je fokusirana na polaganje stručnog ispita, nakon čega će aktivno tražiti posao.

Redovne aktivnosti Zavoda za zapošljavanje su usmjerene na što bolju i kvalitetniju pripremu kadra za sezonsko zapošljavanje, pa su u toku različite obuke, naglašava Petrovićeva.

U kotorskom Birou rada organizuje se obuka za ugostiteljska zanimanja, koja se obavlja u tivatskom hotelu “Palma”, gdje se obučavaju samo dva kandidata.

Uskoro kreće i intenzivni kurs engleskog jezika, koji će pohađati između 10 i 13 kandidata.

Novina je obuka za krojače, koju organizuje Modno krojački atelje Lida Mar.me  i za te potrebe Biro rada formira grupe zainteresovane za tu vrstu obuke.

U pitanju je potpuno drugačija, nova i veoma kvalitetna obuka, objašnjava Petrovićeva i stoga, kaže ona, sva lica koja imaju afiniteta prema krojačkom zanatu trebalo bi da iskoriste ovu mogućnost.

2 KOMENTARI

  1. Postovani,
    Ja sam Dragana Doljanica. Na birou rada sam u Kotoru. Zavrsila sam III-stepen Tekstilne srednje skole u Krusevcu.
    Imam tri godine radnog iskustva u sivenju.
    Zainteresovana sam za obuku za krojace Modno krojackog ateljea Lida Mar.me

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].