Prioritetni poslovi u Kotoru za vrijeme sezone

3
Dobrota

Jagoda Berberović

Jagoda Berberović

U kotorskoj opštini na snazi je Odluka o zabrani gradnje u toku sezone do septembra i samo su odobreni prioritetni investicioni poslovi.

Od najavljenih aktivnosti u toku su radovi na izgradnji puta do groblja Sveti Ivan sa infrastrukturom.

Prioritet su i radovi na sanaciji klizišta u Kavču, za koje je zaključen ugovor sa izvođačem “Yu brivom” i u toku su pripremni radovi.

Takođe je zaključen ugovor sa izvođačem “Zigmom” iz Nikšića za izradu projekta i elaborata geotehničko istražnih radova, kaže za Skala radio Jagoda Berberović, direktorka Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Što se tiče kapitalne investicije, gradnje zaobilaznice oko Kotora očekuje se sastanak na nivou Vlade oko saglasnosti na eleborat o vizuelnom uticaju na kulturno nasljeđe Kotora, i očekuju pozitivno mišljenje, kazala je Berberovićeva.

3 KOMENTARI

  1. Pitanje za gospodju Berberovic: Sto je sa radovima na famoznu sportsku halu , meni ne smeta da rade ali neka barem pocnu u pristojno vrijeme ,a ne u pet ipo sest ujutro ,neko u ovoj zemlji radi pa mu i odmora treba!!!

  2. Nema druge rubrike pa se javljam na ovoj stranici. Radi se također o prioritetu jer je voda u cijelom Kotoru zaslanila i vodovod velikodušno nudi snabdijevanje pitkom vodom iz cisterni. Molio bih zato da mi se pojasni nešto. Naime iz regionalnog vodovoda se može dobiti neograničena količina pitke vode. Za tu vodu vodovod treba da plati po cijeni od 0.70 eura za kubik. Građani tu vodu plaćaju po cijeni od 1,60 eura za kubik. Vodovod ima gubitke vode od oko 80%, i ništa ne radi da bi te gubitke sanirao, ili bar mi za to ne znamo.Dakako da im se onda ne isplati da uzima vodu iz regionalnog vodovoda, da je plaća i da 80% ove vode potone. Iz ovog vrzinog kola treba izaći, i neko mora da jednom prekine ovo mlataranje. Zar da u sredini sezone ostajemo bez pitke vode a da slanu plaćamo po najvećoj cijeni na Balkanu. Može li se u vodovod uvesti prinudna uprava?

  3. Gospođo Berberović molim vas da pošaljete ekipu da hitno sredi teren ispred zgrade Slavjanske čitaonice u Dobroti,mjesna kancelarija, Dom kulturi ili kako hoćete…
    Trava je do pojasa, oleandri neorezani ,divlja stabla razvaljuju medju kod toaleta…… a za koji dan je 13 jul dan kada se na spomen ploči na tom objektu postavlja cbijeće i okupljaju članovi SUBNORA i porodica čiji su članovi dali svoje živote za slobodu i Drugom svjetskim ratu.
    Nemojte dozvoliti ovakvo stanje …

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].