Primorac sa legendom Veljkom Uskokovićem želi da mlađe selekcije dovede do vrha

0
Veljko Uskoković

Veljko Uskoković od 1. septembra je koordinator mlađih selekcija Primorca.

Nova funkcija vaterpolo legendu spremnog je dočekala.

“Ima dosta posla, ima problema, ali i lijepih stvari koje treba da podijelimo. Problematika oko bazena je i dalje tu, ali ne za dugo, nadam se. Ovo je za mene nova, izazovna funkcija, nadam se da ću je uspješno obavljati. Ovom prilikom zahvalio bih se rukovodstvu Katara koje mi je omogućilo svih ovih godina da neko svoje znanje prenosim kotorskoj djeci”.

Problemi su evidentirani, sa ulaskom u zatvoreni bazen biće prevaziđeni.

“Posljednje tri godine radilo se koliko je bilo moguće u Budvi, srećom najstarije uzrasne kategorije u mlađim selekcijama su uspjele da održe zadovoljavajući kvalitet što pokazuju kroz takmičenja.Velika je problematika u najmlađim uzrasnim kategorijama, gdje se treniralo malo, a osjeća se na takmičenjima. Ne pružamo ono što želimo i ne postižemo rezultate koji se očekuju od kluba. Upravo će moj rad biti usmjeren u tom pravcu”.

Primorac je ljetos oformio školu plivanja.

“Okupili smo veliki broj đece, to je dobro, jer ćemo odatkle crpjeti igrače za najmlađe kategorije. To je naša sfera rada i interesovanja. Želja nam je da dostignemo konkurente u najmlađim kategorijama”.

U Primorcu je kvalitetan stručni kadar, možda će se i ojačati.

“Primorac je oduvijek bio bogat sa igračkim i trenerskim kadrom. Tako je bilo i u prethodnom periodu, sada imamo trenere u školi plivanja i četiri u mlađim kategorijama.Trudićemo se da i u tom smislu pojačamo rad dovođenjem još nekog trenera. Potrebno je sve skockati i dovesti u red, u nadi da će bazen uskoro biti u funkciji”.

Prvi tim i mlađe selekcije treniraju na ljetnjem otvorenom bazenu.

“Srećom, vrijeme je lijepo. Čim zahladni, idemo na kraću pauzu. Seniorski tim će se brzo preseliti u Podgoricu. Odradiće dio priprema i nadam se spremno dočekati početak takmičenja”.

Sa ulaskom u zatvoreni bazen Veljko vjeruje da će se uvećati broj zainteresovanih za vodene sportove.

“Veliko je interesovanje za polaznike škole plivanja i vaterpola, a biće još veće sa bazenom. Kotor ima tradiciju, ima dva vaterpolo kluba. Malo ko se može pohvaliti na ovim prostorima i šire, sa dva kluba koja praktično imaju sve mlađe selekcije i seniorski tim. To je bogatstvo koje ima Kotor”.

Mnoge aktivnosti su odložene zbog situacije sa virusom, crnogorske ekipe u ovoj godini očekuje manji broj utakmica jer je primijenjen format Regionalne lige, koja će tek na proljeće kroz turnir početi da se igra.

“Za svaki klub i reprezentaciju je bolje kada ima veliki broj utakmica. Sva takmičenja su investicija u igrače kluba i sami klub. Sada smo u situaciji koja nam ne ide u prilog. Smanjiće se broj utakmica, ali potrudićemo se uz kvalitetan rad i obezbjeđivanjem sparing mečeva sa ekipama iz okruženja, da nadomjestimo neigranje RL. Nadamo se da ćemo iz ove krize jači izaći”.

Nadam se da će moj status u reprezentaciji ostati isti

Uskoković je trener generacije koja je prošle godine postala vicešampion Evrope. Mladi igrači crnogorske reprezentacije (2004. godište i mlađi) tokom ljeta odradili su dio predviđenog plana i programa.

“Odradili smo ciklus priprema, iako smo znali da neće biti SP, a sve u cilju da podignemo fizičku formu i usavršavamo taktičke i tehničke elemente. Nadamo se da će dogodine momci ponovo dobiti šansu. Što se tiče mog statusa, nadam da će ostati isti”.

Pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].