Prikupljen školski pribor i garderoba za djecu

0
humanitarna akcija u Kotoru

Posljednjeg dana humanitarne akcije “Podijelimo, jer zajedno možemo više“, koju je Udruženje Roditelji ove godine organizovalo po peti put, građani su donirali očuvanu odjeću i obuću i školski pribor za oko 100 porodica sa 300 djece.

Osim toga, dio školskog pribora i odjeće, koji je doniran u Kotoru i Budvi biće raspoređen porodicama sa evidencije Crvenog krsta, koji je bio partner i ove godine.

Akciji se priključila i kompanija “Donator“ koja je osigurala novu garderobu i obuću za 4 đaka, a dio pribora su donirali Domaća trgovina i Televizija Budva.

Volonteri Udruženja Roditelji, Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Crvenog krsta su tokom subote bili na raspolaganju svim zainteresiranim građanima koji su donacije donosili u tržne centre Delta City u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi.

Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, a u ovoj akciji su prioritet bile porodice sa djecom školskog uzrasta.

“Zadovoljni smo koliko je prikupljeno, mada moramo da priznamo da smo očekivali da ćemo uspjeti da obezbjedimo dovoljne količine odjeće i školskog pribora za sve porodice sa spiska, jer su bila uključena tri grada i akcija je trajala tokom cijele sedmice. Činjenica je da je septembar postao izazovan mjesec za veliki broj porodica u Crnoj Gori i da je sve više onih kojima nije lako pripremiti djecu za školu i obezbijediti uz to sve ostalo što je potrebno za jesen i zimu”, kazala je Biljana Popović, koordinatorica Grupe za socijalnu podršku.

U akciju se i ove godine uključila voda “Suza“, koja je osigurala vodu za volontere, kao i market “Maxi”.

Građani su imali priliku tokom prošle sedmice i da u trgovačkim lancima  “Maxi” i “Rod”a u Podgorici, Kotoru i Budvi kupe i doniraju školski pribor.

Osim toga, mogli su da donose donacije i u opštinske kancelarije Crvenog krsta u svim gradovima u Crnoj Gori.

tekst i foto: Radio Dux

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].