Prijedlozi Zakona o zdravtsvenom osiguranju atak na građane

1
Preskupo liječenje za građane

Dr Ljiljana Krivokapić

dr Ljiljana Krivokapić

Predložene izmjene zakona o zdravstvenom osiguranju po kome bi pacijenti u Crnoj Gori  trebali da plaćaju 20 odsto usluga su u ovom trenutku preuranjene iako je u okruženju i u svijetu stav da se određeni vidovi zdravstvenih usluga na različitim nivoima dodatno plaćaju.

Ovo je  za Skala radio izjavila doktorka Ljiljana Krivokapić, predsjednica Sindikata zdravstva.

U vremenu kada se egzistencijalno borimo kako da se prevaziđu tranzicioni problemi naše države, najmanje je trenutak  da se dodatno vrši atak na džep zdravstvenih osiguranika, smatra Krivokapićeva.

Ona objašnjava da se  predložena participacija od 20 odsto od pruženih zdravstvenih usluga ne odnosi samo na prvi pregled kod specijaliste, nego i na sve dodatne dijagnostičke metode kao što su labaratorija, rentgen, ultrazvučna dijagnostika, skener i kada se sve sabere mora se imati tačan pregled koliki je to udar po svakom osiguraniku.

Predsjednica Sindikata zdravstva je  pojasnila da se plaćanje neće odnositi na djecu do 18 godina, osobe preko 65 godina, ljude sa malignim i duševnim bolestima, ali na one radno aktivne je atak na njihov standard, mišljenja je doktorka Krivokapić.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].