Prijedlog iz koga se ne vidi da li je kotorski SDP vlast ili opozicija?

6
Prijedlog OO SDO-a Kotor

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije SDP Kotor utvrdio je nacrt Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore u Kotoru, koji će biti upućen svim parlamentarnim strankama.

U cilju kvalitetnog i sveobuhvatnog sagledavanja nacrta Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, Opštinski odbor SDP Kotor predlaže odlaganje skupštinskih zasijedanja zakazanih za 12. i 14. april.

U Političkom sporazumu, kako su ga nazvali iz OOSDP –Kotor, se navodi da će potpisnici političkog sporazuma raditi na stvaranju uslova za slobodne i fer izbore u skladu sa Ustavom i zakonskom regulativom.

Predstavnici političkih subjekata, koji prihvate sporazum, pružaće bezrezervnu podršku aktivnostima i mjerama predviđenimenim ovim sporazumom.

U periodu do održavanja  izbora, potpisnici političkog sporazuma su saglasni da predstavnici opozicije  budu zastupljeni na mjestu potpredsjednika Opštine, zamjenika ili pomoćnika sekretara sekretarijata, u Sekretarijatu za lokalne prihode, budžet i finansije radi dnevnog uvida u sve analitičke kartice, u raspodjelu svih oblika socijalne pomoći i dnevnog uvida u zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme u lokalnoj samoupravi.

Zatim u Sekretarijatu za oštu upravu radi praćenja i kontrole ažuriranja biračkog spiska; Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti radi praćenja postupka odobravanja i dodjele finansijskih sredstava iz nadležnosti ovog sekretarijata.

Socijaldemokrate sporazumom nadalje traže da predstavnici opozicije budu zastupljeni u Sekretarijatu za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje, radi praćenja  procesa izrade planskih dokumenata i donošenja akata iz ove oblasti.

U Savjetu Direkcije za razvoj i izgradnju Kotora tri predstavnika.

Uslove za realizaciju navedenog načina učešća opozicije u lokalnoj vlasti i administraciji obezbjediće predsjednik Opštine donošenjem ili predlaganjem neophodnih akata, odnosno postavljanjem zamjenika ili pomoćnika sekretara kao vršioca dužnosti, navodi se u političkom sporazumu koji predlažu kotorske Socijaldemokrate.

Potpisnici ovog sporazuma su saglasni da je licima koja budu angažovana po osnovu ovog sporazuma neophodno obezbijediti mirovanje prava iz radnog odnosa na radnom mjestu sa koga dolaze.

Upravljačkoj i drugoj strukturi privrednih subjekata, odnosno organizacija, obezbjediti učešće predstavnika opozicije u sastav odbora direktora privrednih subjekata koja vrše javna ovlašćenja i drugih subjekata značajnih za lokalnu zajednicu, sa pravom sazivanja vanrednih sjednica odbora, odnosno drugog organa i dobijanja izvještaja od menadžmenta koji se tiču: finansijskog poslovanja i radno-pravnih odnosa, u DOO “Komunalno preduzece” Kotor, DOO “Vodovod i kanalizacija” Kotor, “Luka Kotor” AD Kotor, lzvršni odbor Turističke organizacije Kotor.

Obrazovati skupštinsku međustranačku komisiju za praćenje i kontrolu tekućih i planiranih investicija, a posebno za: lmplementaciju i tok investicija planiranih od strane “Luke Kotor” AD, u cilju stvaranja neophodnih uslova za bezbjedan prijem i boravak putničkih brodova i turista;

Izvođenje  radova i tok investicije na sportskoj dvorani u Škaljarima;

Praćenje aktivnosti i planiranih zahvata vezanih za uređenje gradske pjace-Markat, kao i obezbjeđivanje uslova za prodaju namirnica životinjskog porijekla;

Preispitivanje svrsishodnosti i opravdanosti planirane kupovine nekretnine u Škaljarima od strane Opštine Kotor, koja je u vlasništvu Jugopetrola AD Kotor.

Opštinski odbor SDP CG Kotor očekuje primjedbe i sugestije na Nacrt navedenog sporazuma do 18. 04. 2016. godine, a sastanak sa zainteresovanim subjektima zakazuje za 21. 04. 2016. godine, u sali Skupštine opštine Kotor(Palata Bizanti), sa početkom u 18 časova.

6 KOMENTARI

  1. Bravoooo a nijesu se zapitali i pogledali međusobno da li ih ima toliko u “opozicionim” redovima da bi obavljali sve te funkcije ili se mozda nadaju pomoci iz Rusije ? A cudno nijesu zatrazili mjesto serifa grada ?

  2. Evo se zbog jedne fotelje trese zemlja. Ovakvoga gubljenja vremena i para ,niđe nema ni u jednoj kako ON zbori “parlamentarnoj demokratiji”

  3. Opet o identitetu jeli moguće! Evo ćemo u EU i Nato a još moramo bjašnjavati stadu Amfijevome ko smo i okle.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].