Prijava boravka turista

3
Dobrota

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Kancelarija za prijavu boravka stranaca u starom gradu, koja je otvorena početkom ovog mjeseca, radi od 8 do 15 sati radnim danima, a od 1. jula do 30 septembra prijava boravka u ovoj kancelariji moći će da se obavlja od 8 do 20 sati, svakodnevno i vikendom, podsjetio je za Skala radio Mirza Krcić, direktor TO Kotor.

Od 1. jula Turistička organizacija Kotor planira da otvori kancelarije u Risnu na lokalitetu Rimskih mozaika, zatim na Prčanju u prostorijama Mjesne zajednice, Lastvi Grbaljskoj pored pošte i u Dobroti na Sv. Stasiju u prostorijaam nove Mjesne zajednice.

Građani sa područja Dobrote 1, koja je i najbrojnija mjesna zajednica na području kotorske opštine, negoduju zbog toga što kancelarija nije otvorena u tamošnjoj Mjesnoj zajednici.

Prigovore je dobio i Krcić koji objašnjava za Skala radio da su punktovi podijeljeni na 5 do 7 kilometara razdaljine kako bi bili dostupni za većinu građana različitih mjesnih zajednica.

Tako npr. kancelarija na Sv. Stasiju je i za područje Orahovca i Ljute, Dobrota 1 može da izabere da li će na Sv. Stasiju ili u starom gradu, područje Risna je vezano za Perast, Morinj, Kostanjicu, Strp, objašnjava Krcić.

Budući da je prošle godine otvaranje kancelarije za prijavu boravka stranaca bio pilot projekat, u zavisnosti od potrebe, Turistička organizacija će otvoriti punkt sljedeće godine tamo gdje bude veći pritisak za prijavu boravka stranaca.

Prijava boravka stranaca se obavlja 12 sati po dolasku gostiju po cijeni od 1 euro, 80 centi je za lica od 18 godina i dalje, od 12 do 18 godina boravišna taksa je 40 centi, a za djecu do 12 godina se ne naplaćuje boravišna taksa.

Ove obaveze su oslobođena lica sa posebnim potrebama i ekskurzije.

Što se tiče usluge izdavanja smještaja u domaćinstvu za fizička lica, sve je objašnjenju na sajtu Turističke organizacije i opštine Kotor, a za sve koji su zainteresovani da legalizuju svoj smještaj mogu se obratiti opštinskom Sekretarijatu za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, kazao je Krcić.

3 KOMENTARI

  1. Mene je tetka stara devedeset godina bila iz Maribora pa nijesam moga da je prijavim jer nijesu rabotali, a ona je umrla cim se vratila za Sloeniju laka joj zemlja !!!

  2. Meni su gosti dosli u petak popodne i otisli u ponedjeljak ujutro…
    Nije bilo sanse da uradim prijavu! Moze li se to regilisati na neki drugi nacin?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].