Prijava boravka stranaca iznad očekivanja

3
kruzer u kotorskoj luci

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Avgust je na polovini, a o postsezoni turistički radnici Kotora razmišljaće poslije velike kulturno-zabavne tradicionalne fešte “Bokeljska noć”, koja će se održati 22. avgusta.

Punktovi za prijavu boravka gostiju i naplatu boravišne takse biće zatvoreni 1. septembra u Dobroti 1, Orahovcu, Perastu, Morinju, Stolivu i Bigovi a do 1. oktobra ostaće da rade punktovi u naselju Sv Stasije, na Prčanju, Lastvi Grbaljskoj i u Risnu.

Na lokalitetu “Rimski mozaici“ radiće tokom čitave godine, kao i kancelerija u starom kotorskom gradu pored pošte, podsjetio je za Skala radio Mirza Krcić, direktor TO Kotor.

Kada je u pitanju prijava boravka stranaca, sva očekivanja turističkih radnika Kotora su premašena, kazao je Krcić.

Od početka godine do 13. avgusta prijavljeno je preko 30 hiljada, što turista, što onih koji borave duže od mjesec i nemaju karakter turističkog boravka.

Zahvaljujući prijavi boravka gostiju, bolja je i naplata boraviše takse čiji će prihod, prema dosadašnjim pokazateljima biti znatno veći od planiranog, rekao je Krcić.

Septembar je, prema njegovim riječima, najznačajniji mjesec kada je u pitanju izletnički turizam.

Prošle godine je bilo nešto više od 62 hiljade organizovanih dolazaka u Kotor tokom septembra, pa se očekuje i ove godine da to bude na prošlogodišnjem nivou.

I u oktobru prošle godine zabilježeno je preko 37 hiljada organizovanih dolazaka turista.

Od oktobra kreće sajamska aktivnost kada će se TO Kotor predstaviti na sajmu u Novom Sadu, a početkom novembra u Londonu i Varšavi.

“Sumiranjem svih rezultata već sada se može sa sigurnošću reći da smo u Kotoru, s obzirom na očekivanja zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom“, zaključio je Krcić.

3 KOMENTARI

 1. Hoće slon ilegalno preći granicu, međutim ne zna kako. Požali se mravu da ima problem i objasni mu kakav. Mrav mu reče da ima rješenje za njega. Spakuje mrav slona u gepek i stavi mu dvije šnite kruha ispod pazuha. Na granici carinik u redovitoj kontroli zamoli mrava da otvori gepek, i ugleda slona.
  Upita ga:
  – “Šta je ovo, mrave?”
  A mrav odgovori:
  – “A šta tebe boli briga šta ja stavljam u sendvič?!”

 2. Dragi moj Krcicu daaaaaaaleko smo podaleko mi od pravoga turizma jos. Trebace godine i godine da naucimo sto je i kako je u razvijene turisticke zemlje a ne ovo odje. Dzaba fakulteti i obrazovanje kad nemamo kulturu.

 3. To je samo Mirzu puno gosti i čudo od turizma. Politika je čudo sigurno. On možda puca na još više funkcije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].