Prihvatam jedino izvinjenje predsjednika opštine Berane Šćekića

10
evo kako je Babović "navijao" za Crnu Goru

Izvinjenje savjetnika opštine Berane Nebojše Babovića, koje je uslijedilo nakon reakcija jednog broja crnogorskih medija i vjerujem nečije riječi od autoriteta, doživljavam neiskrenim i potpuno neprihvatljivim.

Babović nije promijenio mišljenje, što se vidi iz teksta u kome je pokušao, uz veliki napor da ne liči na sebe, ali nije mogao dugo da izdrži pa je ubrzo otkrio svoje pravo lice.

Nazvati novinara ustašom samo zabog toga što je ukazao na nedopustive društvene pojave čiji je Babović jedan od kreatora je nacionalčistička poruka čiji je smisao da obesmisli napore naše države u dnevnom nastojanju da se oslobodi prizemnosti, prostote i agresije primitivizma koji je na žalost u usponu i da zakorači snagom intelektualne svijesti u porodicu evropskih naroda.

Babović je želio izvinjenjem lažno da se prikaže u svijetlu demokrate, koji je pogriješio, pa zbog toga sebi to teško oprašta. Ali se nada da ću mu ja oprostiti kao što sam sebi oprostio zalaganje početkom devedesetih za “obnovu” Srpske Dubrovačke republike”.

Savjetnik predsjednika beranske opštine, misleći valjda da je na kraju teksta nešto poentirao, slaga da ne trepne. A to je bar lako provjerljivo. Ne čudi me Babović koji ne može dalje od sebe samoga ali me čudi predsjednik opštine Berana koji bi morao biti savjetnik svome savjetniku, jer ovaj, osim barjačenja i konstrukcija koje počivaju na lažima drugačije ne umije.

Nebojša Babović, nije predmet moga interesovanja. Kako je on bliski saradnik predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, smatrao bih primjerenim njegovo javno izvinjenje. Tim prije što je njegov savjetnik pokazao neskriveni šovinizam čime baca sjenku na sve čestite Berance koji su ovakav vid kominikacije sa neištomišljenicima snažno osudili.

Iskreno sam začuđen zbog čega to Šćekić već nije uradio, uvjeren da prvi čovjek lokalne uprave mora primjerom da pokaže neslaganje sa stavovima svih koji udaraju u osnovne temelje našeg društva. To je njegova obaveza pa makar se radilo i o osobi od posebnog povjerenja kojoj je povjerio visoke funkcije u cilju bržeg razvoja i prosperiteta Berana.

Ukoliko predsjednik beranske opštine Šćekić ne bude želio da se oglasi,  onda mi ne ostaje drugo do uvjerenje da je podršku neprimjerenom ponašanju Babović našao upravo u krilu predsjednikovog  autoriteta. Tim prije što je “savjetničke” i poslove “međunarodne saradnje” Babović morao da prekine kako bi se u toku radnog vremena mogao posvetiti fejsbuku na kome je konstatovao da je Slavko Mandić ustaša. A platu ne prima od svojih istomišljenika već od građana Berana čije je interese dužan da zastupa.

Koliko je neznanje predsjednikovog savjetnika, najbolje pokazuje poziv Medijskom savjetu za samoregulaciju da inicira javnu debatu u svim medijima kako bi se na kraju došlo do minimuma nacionalnog koncezusa.

Babović nije upoznat sa ulogom samoregulacije o čemu najbolje svjedoči pominjanje nekakvog  koncezusa o temama koje jasno definišu novinarski standardi, etika i etički kodekst.

Pored još jedne neistine koje kroz nevještu insinuaciju savjetnik lansira da se Skala radio finansira iz bužeta, Babović u navodnom izvinjenju kruniše svoje neznanje zahtjevom Medijskom savjetu za samoregulaciju, da preporuči Skala radiju da na svojim stranicama ustupi prostor i drugim zainteresovanima koji bi iznijeli svoje mišljenje na temu o kojoj Mandić piše skoro svaki dan.

Dakle, opet se obraćam predsjedniku opštine Berane Dragoslavu Šćekiću, od koga iskreno očekujem izvinjenje da svoga savjetnika nauči kako funkcionišu slobodni i nezavisni mediji i da, u skladu sa svojim nadležnostima pokrene postupak protiv saradnika koji je novinara nazvao ustašom.

Slavko Mandić

zar su Beranci ovo zaslužili

10 KOMENTARI

  1. Vahida,pa nisu ustase sa zapada..nego iz zapadne Hercegovine,rodjeni u Istocnoj Hercegovini, kao Hercegovacke ustase u doba Turske okupacije..sa istoka,a ne sa zapada dje nam sada sunce istice,a na istok zapade-i jopet kopa oci carne?

  2. Ja bi mu slatko tome gunjašu napisdala dvije da mu ne bi palo na pamet ni da se izvine ni da vrijeđa, nego ste vi fini Slavko.

  3. Gospodine Mandiću, nemojte se nadati u predsjednika opštine Berane, jer je on ovoga i zaposlio – kao nagradu za siledžijstvo u toku izborne kampanje, i višegodišnje siledžijstvo, vrijeđanje i maltretiranje neistomišljenika na socijalnim mrežama. Vjerujte, to “ustašo” koje je Vama uputio je ništa u odnosu na njegov uobičajeni repertoar. Bila ga je nova funkcija malo primirila, pa se nije glaskao neko vrijeme, ali eto, pitanje je trenutka kad će mržnja da probije.
    Inače, nova beranska vlast, u čije izvinjenje polažete nadu, je Babovića zaposlila na nepostojeće mjesto savjetnika za međunarodnu saradnju čim su preuzeli vlast, što je on radosno objavio na svom LinkedIn profilu već u aprilu http://me.linkedin.com/in/nebojsababovic. Kako bi izbjegli zabranu zapošljavanja koja je važila zbog izbora, oglas da zaposle Babovića i to provuku kroz papire su objavili tek 18. juna (može se provjeriti na sajtu Zavoda za zapošljavanje). Konkurs je bio otvoren do 26. juna, dakle samo 6 radnih dana, i na njemu su za Savjetnika za saradnju sa međunarodnim organizacijama tražili Ekonomistu za finansije, racunovodstvo i bankarstvo (VI/1 SSS) VI-1 stepen. Dakle ne bilo kakvog ekonomistu, nego sa trogodišnjom diplomom za računovodstvo, koju za divno čudo ima upravo Babović.
    Kako će Babović sarađivati sa međunarodnim organizacijama, budući da mrzi sve što dolazi sa zapada, to je jasno samo onima koji su ga zaposlili. Babović se u svom pred-savjetničkom životu naročito isticao mržnjom prema NATO i SAD, i ljubavlju prema Putinu i drugim evroazijskim i bliskoistočnim diktatorima. Možda će u tom pravcu razvijati međunarodnu saradnju Berana.

  4. Takvi kao izvejsni babović sramote časne i poštene gorštake. Znam, gospodine uredniče da je vaša namjera bila samo borba perom protiv nacionalizma i nepoštovanja svoje države. U Kotoru je baš čudno takvo incidentno ponašanje Beranama na žalost nije.Odomaćeno i sramotno.

  5. Ti si Altair slijep kod očiju. Što ne pročita što piše ispod fotografije. A piše, jer ti to nećeš pročitat od jada “zar su Beranci ovo zaslužili” sa fotografijom Babovića kako sam shvatio. Vi ćete se izvinuti kao što će i ova dva bojovnika. Spavaj moj Altaire

  6. Od ovakvih samo je zlo za ocekivat! I da se Scekic izvini, a nece, ukoliko ne pocera to sm… bilo bi to lazno izvinjenje. Dakle ne treba ti nikakvo izvinjenje no poruka svima na OPREZ od ovakvih jurisnika.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].