Prihod od turizma u Kotoru više od očekivanja

4

Mirza Krcić

Mirza Krcić

U lokalnoj Turističkoj organizaciji imaju razloga za zadovoljstvo bilansom glavne turističke sezone u Kotoru, zato što se ostvaruje finansijski plan i program i to za 70 odsto.

Za prvih devet mjeseci ostvareno je ukupno 315 hiljada eura, a planom je predviđeno 437 hiljada eura.

Najznačajniji prihod je izletnička taksa u iznosu od 156 hiljada eura i ako se ovako nastavi budžet Turističke organizacije može biti premašen i stići do blizu pola miliona kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor lokalne Turističke organizacije.

Značajno povećanje je i kada je riječ o boravišnoj taksi i to za 10 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine.

U post sezoni do kraja mjeseca je predviođen sajam u Novom Sadu na kome će zajednički nastupiti turističke organizacije sa Crnogorskog primorja koje će nastaviti saradnju, kako je nedavno dogovoreno na sastanku u Kotoru.

Predstavnici Turističke organizacije Kotor će sredinom septembra učestvovati na redovnoj konferenciji Klubova najljepših zaliva svijeta u Grčkoj i Turskoj.

Na poziv ambasadora Crne Gore u Vatikanu Antona Sbutege predstavnici Turističke organizacije će u oktobru prisustvovati promociji kulturnog blaga u Sevilji, zajključio je Krcić.

4 KOMENTARI

  1. Kotor 437 hiljada,Dubrovnik 6 miliona prihoda od izletnickog turizma na godisnjem nivou.sta mislite zasto je tolika razlika???

  2. Kako prenosi Dnevnik.hr Vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je marketinški plan za turističku 2013. Ministar i predsjednik HTZ-a Veljko Ostojić, pohvalio se da je to najranije donesen plan od kad je Hrvatske.
    Plan je, istaknuli su, inovativan i orijentiran na on-line komunikaciju i oglašavanje. Smanjit će se broj sajmova na kojima se sudjeluje kao i broj predstavništava, a taj će se novac usmjeriti na internet.
    ___________________________

    Pada li nasima na pamet da smanje broj sajmova na koje ce se pojavljivati iz cisto ekonomskih razloga? Ne vjerujem!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].