Prevencija u zajednici

0

Slađana Mijanović

Slađana Mijanović

Predstavnici Opštinske kancelarije za prevenciju narkomanije, u saradnji sa Srednjim i Osnovnim školama u Kotoru, svake srijede održavaju radionice u okviru programa “Prevencija u zajednici”.

Srednjoškolcima su predočene teme vezane za upoznavanje i značaj timskog rada, kao i one koje se tiču predrasuda i stereotipa, kaže za Skala radio Slađana Mijanović, sociološkinja ove kancelarije.

Takođe su i učenici Osnovne škole “Njegoš” iz Kotora upoznati sa temom prevencije vršnjačkog nasilja, a volonteri ove kancelarije prisustvovali su nizu treninga ovih dana, od kojih je jedan bio planiranje lokalne akcije u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo.

Kotorske škole su u okviru svojih programa vannastavnih aktivnosti organizovale posjetu Kancelariji, podsjetila je Mijanovićeva.

Ova Kancelarija sa svojim volonterima dala je podršku na nedavnoj tribini koju je organizovao  NVO “Preporod” na temu tretman zavisnika od droga sa stanovišta terapijskih zajednica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].